Mõnusa ja pisut mõrkja greibimarmelaadi jaoks vajad:

  • 2-3 greipi
  • 2-3 sidrunit
  • 2 liitrit vett
  • 2,5 kg suhkrut

Pese tsitrusviljad hoolikalt, koori, lõika väikesteks tükkideks, lisa vesi ja hoia üleöö külmkapis. Keeda puuviljatükke keskmisel kuumusel 45 minutit. Liiguta, et moos põhja ei kõrbeks. Lisa suhkur ja liiguta kuni see sulab. Keeda veel umbes 45 minutit, tee proov, et kas
marmelaadi tilk jahtudes tardub. Kui proov õnnestub, riisu vaht ja vala marmelaad soojadesse purkidesse.

2. Granaatõunamarmelaad

Selle hõrgu maiuse valmistamiseks vajad:

  • 3 granaatõuna
  • 2 sl roosivett
  • 220 g marmelaadisuhkrut

Poolita granaatõun ja eralda seemned. Pane marju meenutavad seemned potti, sega suhkruga läbi, lisa roosivesi ja lase kiiresti keema tõusta. Eemalda vaht ning lase massil 5-6 minutit keeda, ära kaant peale pane. Valmis marmelaad jaga purkidesse. Kaanetatud purgid pane veidikeseks tagurpidi. Mõne minuti möödudes säti purgid õigetpid ja lase jahtuda.

Allikad: "Mahlad, moosid ja muud hoidised" (Maalehe raamat) ja "Moodsad moosid" (Lia Virkus, Tiina Lebane ja Mari-Liis Ilover)