Avaldame siinkohal mõned meie lugejate kirjad.

Minu fotodel on peamiselt tordid ja koogid

Mulle tohutult meeldib kooke ja torte teha ning neid hiljem pildistada, sellepärast ongi mul viimane toidupilt just kook. Tehtud on see minu kodus Viljandimaal, Paistu külas ning pildil on südamekujuline kook šokolaadivahu, kirsimoosi, marjadega ning samuti samal päeval tehtud makroonid.

Tervitades,

Aire Põdra

Šokolaadi-kirsi kook

Tainas: 220 g jahu, 75 g mandlijahu, 30 g kakaod, 95 g tuhksuhkrut, 115 g toasooja võid, 0,5 tl soola, 1 suur muna, 1 suur munakollane.

Šokolaadikreem: 315 g piima, 70 g suhkrut, 2 sl jahu, 2 sl maisitärklist, 4 munakollast, 0,5 tl vaniljesuhkrut, 175 g tumedat šokolaadi, 240 g rõõska koort (35%), 2 sl kakaod, 32 g tuhksuhkrut, 1 tl želatiinipulbrit, 1 sl külma vett.

Tumeda šokolaadi kate: 175 g tumedat šokolaadi, 120 g rõõska koort (35%), kirsikompotti, tuhksuhkrut.

Valmistamine

Šokolaaditaigen:

Segage esimeses kausis jahu, mandlijahu, kakao ja sool. Seejärel teises kausis vahustage mikseriga toasoe või koos tuhksuhkuruga, kuni või muutub õhuliseks. Lisage muna ja munakollane. Vahustage seni, kuni kõik on segunenud. Nüüd lisage järk-järgult jahusegu. Segage korralikult läbi, sõtkuge kätega seni, kuni tainast moodustub ilus pall. Keerage taignapall toidukilesse ning asetage külmkappi umbes tunniks.

Võtke seisnud taigen külmikust ning laske toasoojas seista seni, kuni see muutub pehmemaks. Seejärel jagage see kaheks. Rullige taignapallid küpsetuspaberi peal õhukeseks ning andke vormiga neile südamete kuju. Küpsetage 170 kraadises ahjus 10-13 minutit. Jahutage.

Šokolaadikreem:

Valmistage keedukreem. Selleks kuumutage potis piim keemiseni. Samal ajal vahustage munakollased suhkru, vaniljesuhkru, jahu ja maisitärklisega heledaks vahuks. Kallake natuke kuuma piima munakollase segu sisse ning segage kiirelt, valage juurde ülejäänud piim. Kallake tagasi potti. Kuumutage seni, kuni segu pakseneb. Võtke siis tulelt ning vispeldage juurde tume šokolaad. Asetage segu puhtasse kaussi jahtuma, katke pealt kilega.

Valmistage šokolaadi-vahukoor. Asetage želatiin külma veega umbes 5 minutiks ligunema. Seejärel vedeldage želatiin ning laske jahtuda 40 kraadini.

Väikeses kausis segage omavahel sõelutud tuhksuhkur ja kakaopulber. Suuremas kausis vahustage vahukoort seni, kuni see hakkab paksenema. Lisage järk-järgult kakao-tuhksuhkru segu. Segage korralikult läbi ning niristage juurde želatiin. Vahustage seni, kuni vahukoor muutub paksuks. Segage vahukooresegu jahtunud keedukreemi hulka. Asetage külmikusse. Kallake kreem pritskotti. Mina valisin ümmarguse tülle, kuid võib kasutada ka sakilise otsaga tüllet.

Tumeda šokolaadi kate:

Kuumutage rõõsk koor mikrolaineahjus keemiseni. Kallake kuum koor šokolaadile ning segage, kuni segu on ühtlustunud. Kui šokolaad pole veel segunenud, võite segu mikrolaineahju veidikeseks panna.

Nõrutage kompotikirsid ning püreestage need tuhksuhkruga.

Koogi kokkupanek:

Asetage esimene koogipõhi kandikule. Immutage seda kirsikompoti vedelikuga.

Lükake pool šokolaadikattest koogipõhjale laiali ning tõstke sellele pool kirsipüreest. Järgmisena pritsige koogile ilusad ümmargused tupsud. Asetage õrnalt peale teine koogipõhi ning korda kõiki tegevusi veel kord. Kaunistada võite kõige meelepärasega. Enne serveerimist asetage kook mõneks tunniks külma.

Eesti minuti foto

Teil oli vahva üleskutse saata viimane pildistatud toidupilt.

Minu pilt on tehtud 24.02 kell 13.00 Eesti Minuti jaoks, st just sel hetkel olin tegemas tavalist pidulaua kartuli salatit. Nii sai selle roa tegemine, natuke muudetud värvilahendusega, saadetud just ajaloolise hetke jäädvustusse.

Selgituseks - see on siiski jäädvustus piduõhtu söömaajast. Ikka täidetud munad ja singirullid ning imehea kartulisalat (kiluleib on saanud juba peaaegu otsa).

Mnjah, nagu tavaliseks on saanud, siis avastad juba tegevuse käigus- peaaegu, et viimasel minutil, et vaja oleks jäädvustada mõned hetked oma elust ja olukordadest...
Mõnusat karget talvelõppu ja imeilusat kevadeootust!

Helje Meier

Helje Meier

Mida sööme?

Fotol on toor-peedipuree, avokaado-tomati kaste ja keedetud kinoa.

Tervitades Riina Roosalu.

Riina Roosalu

Tere!

Minu hetke viimane toidupilt on tehtud täitsa mu enda kodus, täitsa enda tehtud roast. Pannil siis riis hakkliha ja juurviljadega. Pildi tegin tegelikult õele saatmiseks, et ta teaks, mis meil täna õhtusöögiks.

Anu Lust

Anu Lust

Road Lätist

Üldjuhul ma toidust pilte ei tee, aga seekord sai teie üleskutse tõttu tehtud erand. Sellel on Caesari salat kanaga. Pildid on tehtud 03.03 kohvikus Läti Saatkond, Tõrva.

Kaidi Ketner

Kaidi Ketner

Mõnusad hommikueined

Meie peres on hommikusöögid alati minu elukaaslase Madise teha. Viimane fotojäädvustus on tehtud meie maakodus tema valmistatud pühapäevahommikusest rikkalikust omletist koos mõnusa piimakohviga.

Tervitades Kristi Ütt Tartust

Kirsti Ütt

Tere!

Peale kuu aega Indoneesias reisimist tulin maakoju ning valmistasin sahvris kuivanud täissuitsuvorstist, küüslaugust ning munadest mõnusa hommikusöögi. Kohvi ja peenleib kõrvale.

Parimat,
Cisse
Cisse Noormets

Koogike pisikesele

Oma kodus ja lapselapsele Marilyle tehtud martsipanitort kohupiima/vahukoore ja maasikatega.

Katrin Vaht

Katrin Vaht

Üks maitsev karask

Saadan pildi oma marjapunapäeva karaskist. Pildil on kohupiimakarask. Foto on tehtud minu kodus Linna külas Valgamaal. Vanade traditsioonide kohaselt on just karask üks toitudest, mida tehakse ja süüakse marjapuna- või paastumaarjapäeval.

Heade soovidega

Kaja Hass

Kaja Hass

Tere!

Pildil on meie pere lemmik kartlivorm, kus kahe kartuliviilude kihi vahel on küüslauku ja sibulat, peale valatud toidukoor, maitsestatud vaid soolaga.

Kõike head soovides,

Katre Lipu


Tere!

Sõbranna tegi salatit ja endal tekkis ka isu selle salati järele. Sai kodus siis seda salatit teha.

Roheline vitamiinirikas kanafileesalat maasikatega.

Helen Tallinnast

Toidupilt

Foto on tehtud Pelgurannas, Tallinnas, sõbranna Kadri korteris.

Tegemist on tema sünnipäevajärgse brunšiga, mis tähendas kõige hea ja parema söömist mis üle jäi.

Ahjus kuumutatud oliiviõliga lavashisektorid, koos peedi-oa kotlettide ning mündi- ja tavalise hummusega. Kõrvalpalaks porgandi ja kurgi viilud ning coleslaw punasest peakapsast ja riivitud porgandist koos taimetoitlaste kastmega. Magusroaks apelsini viilud ning vegan šokolaaditort. Seda kõike nautisime vürtsika ajurveeda teega.

Kerly