Segage tainasegu algul puulusikaga ja hiljem kätega. Kui tainas on sõtkutud, katke see kuivainekausiga. See on hea ja tihe kate. Samuti sobib selleks otstarbeks kilekott, millele on õhk sisse puhutud, et kerkiv tainas sellele kinni jääks.

Laske tainal umbes 10 minutit kerkida ning hakake siis samas kausis sõtkuma, tõmmates külje pealt tüki tainast keskele ja vajutage kokku. Keerake kaussi veidi ja korrake samamoodi veel kaheksa korda. Siis katke kauss uuesti ja laske jälle 10 minutit kerkida.

Korrake sellist sõtkumist ja kergitamist veel kaks korda. Pärast teist sõtkumist tundub tainas sitke ja pärast kolmandat mõnusalt ühtlane. Sõtkuge samal moel tainast veel neljandat korda, ja tekkinud tainapalli saab mõnusalt kausis ringi pöörata.

Nüüd katke kauss uuesti ja laske tainal tund aega kerkida. Kui see on paisunud kahekordseks, suruge sealt õhk rusikaga välja.

Kerkinud tainapall asetage jahuga ülepuistatud tööpinnale ning suruge lapikuks. Voltige tainaovaali üks serv keskele ja siis teine samamoodi, et moodustuks nelinurk. Vormige tainas pätsiks, venitades kolmandiku jagu serva üles ja keskele kinni vajutades. Keerake päts ümber ja toimige teiselt poolt samamoodi.

Nüüd pange päts, ühenduskoht allpool, küpsetusvormi. Katke see suure kausi või täispuhutud kilekotiga ja laske tainal kahekordseks kerkida.

Pange tainas küpsema 240kraadisesse ahju, kuhu on asetatud ka röstpann. Valage sellele klaas vett, et tekiks kuum aur ning alandage temperatuur 200 kraadini ja küpsetage leiba umbes 35 minutit.

Allikas: Emmanuel Hadjianderou, “Kuidas küpsetada leiba”