Koos munade värvimisega toovad pühademeeleolu ka pajuurvadest ja sulgedest lauakaunistuste sättimine. Ja siis see algab see meeletu värvimine, veeretamine ja koksimine.

Mõned ideed munade värvimiseks:

Lehemustriga muna

Liimi tühjaks puhutud munale munavalgega sobiva suurusega udusulgi ja lehekesi, kasuta
šabloone. Tõmba nailonsukasäär tihedalt muna peale, seo sukk mõlemast otsast tugevasti nööriga kinni, nii et šabloonid jääksid tihedalt muna külge. Kasta muna värvilahusesse, seejärel eemalda sukk ja šabloonid.

Täpiline muna

Joonista munale meelepäraste värvidega rõngad, alusta suurtega ja lõpeta väikestega. Proovi samuti teisi mustreid.

Kirju muna

Määri tühjaks puhutud muna tapeediliimiga ja kleebi munale ümber siidipaber. Lõika kollasest ja lillast siidipaberist kolmnurgad. Kasuta nende kleepimiseks oma fantaasiat.

Kokk

Keeda pruun muna. Paiguta muna aluseks mõnest vanast ehtest rõngas, läbimõõduga 3,5 senti-meetrit ja kõrgusega 1,5 sentimeetrit. Selleks võid kasutada ka vanast tualettpaberirullist lõigatud rõngast.
Lõika lipsu jaoks valgest vatiinist 4 sentimeetri laiune ja 13 sentimeetri pikkune riba, sõlmi see keskelt kinni ja kinnita rõnga külge. Lõika mütsi jaoks vatiinist tükike läbimõõduga umbes 20 sentimeetrit. Aja sellele niit äärde ja kroogi. Liimi müts muna teravamasse otsa. Lõika mustast lõngast jupikesi ja liimi need munale vuntsiks. Lõika punasest paberist suu ja liimi see kohale.

Munakoorest kloun

Joonista viltpliiatsiga munale klouninägu, tee muna teravamale tipule auk ja täida tühi koor mullaga. Raputa sinna muruseemet. Niisuta aeg-ajalt pinda ja oota "juuste" kasvamist.