Paneme piimatooted smuuti sisse! Kolm lihtsat retsepti
Kuigi smuuti valmistamiseks ei pea olema just meisterkokk, võib see värvikirev maailm esialgu nõutuks võtta – mida siis ikkagi täpsemalt sinna blenderisse panna, et tulemus oleks maitsev ja samas ka kõhtu täitev?
Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp soovitab kasutada hommikusmuutide valmistamiseks naturaalseid maitsestamata piimatooted nagu maitsestamata jogurtid ja keefirid.
„Valgurikkad hapendatud piimatooted on maheda maitse ja pehme viskoosse konsistentsiga ning sobivad seetõttu hästi erinevatesse smuutidesse kreemja tekstuuri lisamiseks. Piimatoodetes leidub ka hulganisti kaltsiumit ja hommikusöögi osana aitavad need kaasa erksa päeva algusele,“ lisas ta.
Butterfly Lounge baarmenide poolt valmistatud kolm lihtsat smuutiretsept, milles on aukohal eestimaine piimatoodang on hea viis, kuidas selle põneva maailmaga tutvust teha.
Maasika basiiliku tšilli smuuti
- Valio Gefilus laktoosivaba maitsestamata jogurt
- Värske tšilli
- Maasikad
- Basiilik
- Jää
Mustika avokaado nektariini smuuti
- Farmi hapendatud täispiim
- Mustikad
- Avokaado
- Nektariin
- Jää
Punapeedi maasika smuuti
- Hellus väherasvane keefir
- Keedetud peet
- Maasikad
- Jää
Kas nautida smuutit klaasist või kausist, on eelistuse küsimus. Miks just kausismuutid vimasel ajal eriliselt populaarsed on, sellest loe SIIT.