Retseptis on kasutatud kanafileed, mis on teadupärast tänuväärt valguallikas - küpsetatud kanafilees sisaldub koguni 30 grammi valku 100 grammi kohta. Nahata kanafilees on aga vaid 2% rasva. Madala rasvasisaldusega täisväärtuslikud valgud tekitavad pikemaks ajaks täiskõhutunde ning aitavad hoida toidusedeli tervisesõbralikuna.

Koostisosad:

  • 4 kanafileed
  • 200 gr ricottat
  • 50 gr Parmesani juustu
  • 50 gr (külmutatud) spinatit
  • 100 gr päikesekuivatatud tomateid
  • 3 küüslauguküünt
  • peotäis basiilikulehti
  • 2 sl oliiviõli
  • 400 gr (külmutatud) herneid
  • maitsestamiseks soola ja pipart

Valmistamine:

Maitsesta kanafileed soola ja pipraga ning pruunista kergelt õlis, praadides kanafileesid mõlemalt poolt. Tõsta kana kõrvale. Juba kuumutatud pannile lisa kaks hakitud küüslauguküünt ning eelnevalt sulatatud või värsked spinatilehed. Kuumuta need kergelt läbi kuni spinatilehtede pehmenemiseni ja eemalda pann tulelt. Eraldi kausis sega kokku ricotta, riivitud Parmesan, hakitud tomatid ja basiilikulehed ning lisa segule juba veidi jahtunud spinat. Maitsesta segu soolaga.

Lõika pruunistatud fileedesse pikemat külge pidi sisse taskud ja täida need valminud seguga. Küpseta 220-kraadises ahjus 12-15 minutit. Samal ajal kuumuta pannil õlis kolmas küüslauguküüs, lisa sulatatud herned ja vajadusel pisut vett. Kuumuta umbes 3-4 minutit. Seejärel haki sisse maitse järgi basiilikut ja maitsesta herned soola ning pipraga. Serveeri koos kanafileede ja värske salatiga.