Tomatipirukas kitsejuustuga

Pärmi-lehttainapõhjal pirukas valmib kiiresti, kui tainas mõned tunnid enne küpsetamist sügavkülmast välja võtta. Et tainategu on juba meie eest ära tehtud, on pirukategu põhimõtteliselt ainult piruka kokkupanemise vaev.

  • 500 g pärmi-lehttainast
  • 100 g kitsejuustu
  • 2 sibulat
  • 2 tl pruuni suhkrut
  • 2 küüslauguküünt
  • 2–4 eri värvi tomatit
  • soola-pipart
  • oliiviõli
  • kaunistuseks värskeid ürte

Eelkuumutage ahi 220 kraadini. Hakkige sibul rõngasteks, lõigake küüslauk viiludeks, küpsetage õlis madalal kuumusel koos suhkruga kuldpruuniks.

Pange pärmi-lehttainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, tehke terava noaga igasse serva 1 cm kaugusele sisselõige, mis moodustaks justkui pirukapõhjale raami. Pudistage raami sisse kitsejuustu, katke see karamellistatud sibulaga ning kõige peale laduge viilutatud tomatid. Küpsetage 15–20 minutit, nii et pirukapõhi oleks kerkinud ja kenasti kuldpruun. Kaunistage värskete ürtidega.

Rohkem aiaandidest valmistatud ja vitamiinidest pakatavaid roogi leiad septembrikuu Maakodust, kas digivariandist või paberajakirjast, mis on saadaval ajakirjanduse müügilettidel.