Vaja läheb

600 g fileeritud ahvenaid või muud valget kalafileed
sorts valget veini
1 tl valget pipart
2 tl soola

Hõõruge kalafilee soolaga kokku ja raputage üle valge pipraga. Keerake kala fooliumisse ja laske külmikus tund aega maitsestuda. Kuumutage ahi 200°ni ja küpsetage kala umbes 25 minutit, kuni on pealt õrnalt kuldpruun. Vahepeal kallake poolküpsele kalale veidi vett ja valget veini. Serveerige koos sidrunipooliku, petersellioksa ja keedetud kartulitega.

Ujuvad saared ehk lumepallisupp

Lumepallisupp

See lihtne lapsepõlve meenutav magusroog paitab maitsemeeli ja valmib kodus enamasti olemasolevatest komponentidest veerand tunniga.

Vaja läheb

4 muna
5 sl suhkrut
liiter piima
2 sl jahu
klaas külma vett
maitsestamiseks vanilli või veel parem vanillikauna
natuke soola

Lööge munakollane ja -valge eraldi lahti. Valge vahustage ilma suhkruta kõvaks vahuks. Munakollased kloppige suhkruga heledaks paksuks vahuks. Ajage klaas vett keema ja lisage keeva vette piim. Seejärel tõstke lusikaga munavalgevaht tortidena keeva piima peale ja kuumutage läbi.
Igale sööjale võtke laiem magustoidutaldrik. Kui munavalgevaht hakkab kõvaks tõmbuma, tõstke sellest igale taldrikule paar-kolm vahupallikest.

Piimale lisage veega vedeldatud jahu ja suhkruga vahustatud munakollased ning ülejäänud piim. Segage hoolega, et põhja ei kõrbeks. Lase korraks keema tõusta, maitsestage vanilliga ja valage ettevaatlikult magustoidutaldrikule, nii et ujuvad saared tõuseksid kollasele leemele. Maitseb kõige paremini kohe pärast serveerimist.