* Kuivatage pardifileed majapidamispaberiga.
* Tehke nahaga poolele noaga umbes 1cm vahega sisselõiked. Võite teha lõikeid ka nii, et moodustuks ruudustik. Lõigates jälgige, et te nahka ei kahjusta, muidu voolavad mahlad lihast välja.
* Asetage filee, nahaga pool all, keskmise kuumusega pliidile, aga külmale pannile. Küpsetage liha umbes 8 minutit, kuni nahapool on kuldpruun. Maitsestage nahata poolt meresoola ja pipraga.
* Keerake liha ümber ning pruunistage paar minutit. Pruunistage ka küljed. Pruunistamise lõpupoole suurendage pliidi kuumust.
* Pakkige fileed eraldi fooliumisse, raputades enne peale meresoola ja pipart ning küpsetage ahjus 200 kraadi juures umbes 8 min.
* Ahjust välja võttes jätke liha fooliumisse järelküpsema umbes 10 minutiks.
* Raputage filee meresoola helvestest puhtaks, lõigake õhukesteks viiludeks.

Mangosalat röstitud India pähklite ja pardifilee lõikudega
(neljale)

Pardifilee salat

250–300 g pardifileed
150 g rohelist salatit
100 g kurki
1 küps mango
100 g röstitud India pähkleid
125 g valgehallitusjuustu
granaatõunaseemneid
kõrvitsaseemneõli
meresoola

Jaotage väiksemaks rebitud salatilehed taldrikule. Kuhjake peale kuubikuteks lõigatud kurgitükid ja mangoribad (segage need salatiga). Riputage üle väiksemaks hakitud röstitud India pähklitega. Piserdage kõrvitsaseemneõliga ning maitsestage meresoolaga.
Seejärel pange iga taldriku keskele kõige peale 1 sl majoneesi ja sellele asetage pardifilee lõigud. Lõigake valgehallitusjuust õhukesteks kolmnurkviiludeks ning asetage salatile. Viimistlege tulemust kõrvitsaseemneõli ja meresoolaga. Kaunistuseks riputage peale granaatõunaseemneid.

Apelsini-meekaste pardifilee juurde

1 sl võid
1 sl purustatud ingverijuurt
1,5 dl kanapuljongit
1 dl apelsinimahla
2 sl sojakastet
1 tl sinepit
1–2 sl mett
2 tl maisijahu
0,5 dl külma vett

Kuumutage purustatud ingverijuurt paar minutit võis. Lisage puljong, apelsinimahl, sojakaste, sinep ja mesi. Kuumutage keskmisel kuumusel paar minutit. Segage omavahel külm vesi ja maisijahu ning niristage see kastmesse kastet pidevalt segades. Kuumutage seni, kuni kaste pakseneb. Vajadusel maitsestage.
Apelsini-meekaste peab jääma natuke magus, natuke apelsinine, natuke soolane – välja peavad lööma kõik maitsenüansid!
Serveerige koos pardifilee lõikude ja kartulipüreega.

Kirsikaste pardifilee juurde
(kahele)

1 dl valget veini
1 dl vett
0,5 dl kirsikompoti vedelikku
50 g kompotikirsse
0,5 tl sidruni riivitud koort
näpuotsatäis kaneeli
näpuotsatäis soola
näpuotsatäis suhkrut
0,5 dl vett
1 tl maisitärklist

Kastme valmistamiseks pange vein, vesi, kirsikompoti vedelik ja pooled kirsid pliidile madala kuumusega keema. Lisage riivitud sidrunikoor, kaneel, sool ja suhkur ning kuumutage 20 minutit. Seejärel lisage ülejäänud kirsid. Vajadusel maitsestage.
Segage omavahel külm vesi ja tärklis ning lisage peene joana kastmele. Kastet pidevalt segades kuumutage seni, kuni kaste pakseneb. Serveerige pardifilee lõikude ja kartulipüreega.

Ahjus röstitud pardikoivad valge veini ja ananassiga
(kahele)

Küpsetatud pardikoivad

2 jahutatud pardikoiba
1–2 mugulsibulat
1 väike ananassikonserv
soola, pipart
2 loorberilehte
2,5 dl valget veini

Kuivatage pardikoivad majapidamispaberiga. Tehke noaga nahale ruudustik (jälgige, et liha ei kahjusta). Hõõruge koivad kokku soola ja pipraga. Asetage koivad, nahapool all, ahjuvormi. Laotage nende ümber viiludeks lõigatud sibulad, ananassitükid ja loorberilehed.
Katke ahjuvorm fooliumiga ning küpsetage 180 kraadi juures 1 tund. Võtke ahjust, lisage vein ning küpsetage veel 20 minutit. Kastmeks sobib vormi tekkinud vedelik.