Brüsseli kapsa supp frikadellidega

  • 300 g Brüsseli kapsast
  • 2 sl võid
  • 1 sibul
  • 1 l puljongit või vett
  • 2 tomatit
  • pipart või tšillipipart
  • soola
  • loorberileht

Frikadellid

  • 150 g hakkliha
  • 2 sl riivsaia või jahu
  • 3–4 sl leent
  • soola

Valmistage frikadellid, lisades hakklihale riivsai, leem ja sool. Kloppige ühtlaseks sitkeks massiks ja vormige käte vahel väikesed frikadellid. Kuumutage hakitud sibul ja jahu võis, lisage juurde kuum puljong või vesi. Keetke läbi, lisage maitseained ja frikadellid. Laske uuesti keema, lisage kuubikuteks lõigatud tomatid ja viimasena enne veidi hautatud Brüsseli kapsas.

Brüsseli kapsas hapukoorega

  • 500 g Brüsseli kapsast
  • 1 kl hapukoort
  • 2 sl võid
  • 3 sl riivsaia või 3 sl riivjuustu
  • soola

Hautage Brüsseli kapsas soolaga maitsestatud vees poolpehmeks, nõrutage ja pange vormi, kallake üle hapukoorega ning puistake peale riivsaia ja võitükikesi. Küpsetage praeahjus.

Brüsseli kapsas hapukoorega.

Toorsalat Brüsseli kapsast

  • 200 g Brüsseli kapsast
  • 1 sibul
  • 1 väike kurk või rediseid
  • 1 õun
  • majoneesi

Lõigake Brüsseli kapsad peeneks, sibul, kurk ja õun väikesteks kuubikuteks. Valage peale majonees ja kaunistage redistega. Salati saab valmistada ka eelnevalt hautatud Brüsseli kapsast. Maitsetaimedest sobivad rooskapsasalati maitsestamiseks till, piparrohi, estragon ja meliss.

Toorsalat Brüsseli kapsast.

Rooskapsas brüsselipäraselt

  • 500 g Brüsseli kapsast
  • 2 sl võid
  • 2 sl jahu
  • 1 kl piima
  • 1–2 sl koort
  • 1 sl sidrunimahla
  • 1–2 munakollast
  • soola, riivitud muskaatpähklit

Hautage rooskapsas pehmeks lihapuljongis või soolaga maitsestatud vees, millele on lisatud võid. Riivige kapsastele peale muskaatpähklit, võtke tulelt ja lisage juurde koorega segatud munakollased. Hautage veel mõni minut, vahetevahel keedunõud ettevaatlikult raputades. Soovitatav on roog valmistada kuumakindlas klaasnõus, millega hiljem saate ka serveerida.