RETSEPTID: Tähistage uut aastat idamaiste maitsetega
Ingveri-sidrunheina kanavokk
2 sl toiduõli
300 g kana kintsufilee ribasid
1 peenteks ribadeks lõigatud porgand
1 peenteks ribadeks lõigatud punane sibul
1 ribadeks lõigatud punane paprika
1 pakk vokinuudleid
1 pakk Santa Maria ingveri-sidrunheina vokikastet
Serveerimiseks:
peotäis hakitud värsket koriandrit
½ viilutatud laimi
Pruunistage kanaribad mõlemalt poolt, järk-järgult lisage köögiviljad ja nuudlid ning vokkige läbi, lisades ka veidi vett. Lisage kaste, segage ja kuumutage, kuni nuudlid on pehmed. Serveerige koos lehtkoriandri ja laimiga.
Vürtsikas lõhe
200 g 3x3cm kuubikuteks lõigatud lõhet
2 sl toiduõli
1 peenteks ribadeks lõigatud porgand
1 peenteks ribadeks lõigatud punane sibul
1 ribadeks lõigatud punane paprika
1 pakk Santa Maria rohelise karri kastet
peotäis hakitud värsket koriandrit
½ viilutatud laimi
1 pakk Santa Maria riisinuudleid
Kuumutage vesi keemiseni ja leotage nuudleid 3−4 minutit, kuni need on pehmed. Küpsetage lõhe mõlemalt poolt, järk-järgult lisage köögiviljad ja vokkige läbi. Seejärel lisage karrikaste ja kuumutage keemiseni. Serveerige koos riisinuudlite ja hakitud koriandriga.
Kookospiimajäätis kumkvaadikastmega
200 ml kreemjat kookospiima
40 g suhkrut
1 sl vanillsuhkrut
200 ml vahukoort
Kaste:
100 g kumkvaate (või apelsini)
100 ml vett
50 g suhkrut
serveerimiseks värsket münti
Kuumutage kookospiim keemiseni, lisage tavaline ja vanillsuhkur ning keetke madalal kuumusel umbes tund, kuni vedelik pakseneb. Jahutage seejärel. Vahustage vahukoor, segage läbi kookospiimaga ja tõstke sügavkülma tahkuma. Viilutage kumkvaadid ning kuumutage koos vee ja suhkruga keemiseni. Keetke, kuni kaste pakseneb (u 10 minutit). Serveerige jäätis koos kastme ja mündilehtedega.