Külaliste kiirabi

  • 2 suurt küpset avokaadot
  • 1 šalottsibul
  • 1 pakk mini-riisigalette
  • peotäis salatilehti
  • 1 tl tšillihelbeid
  • ½ laimi mahl
  • 1 sl Thai Choice’i heledat sojakastet
  • 1 sl hakitud koriandrit
  • 1 tl soola
Külaliste kiirabi

Lõigake avokaado mööda kivi neljaks ja eemaldage koor. Puhastage sibul ja hakkige peeneks. Lisage köögikombaini avokaado, sibul, pooled tšillihelbed, laimimahl, sojakaste, koriander ja sool. Segage koostisained omavahel, jätke avokaado pigem pisut tükiliseks. Võtke riisigaletid, rebige neile peale salatilehed, lisage 1 tl avokaadosegu igale galetile. Kaunistage tšillihelvestega.

Metsiku riisi salat päikesekuivatatud tomatite ja avokaadoga

  • 100 g Veski Mati metsikut riisi
  • 4 muna
  • 200 g vett
  • 100 g päikesekuivatatud tomateid
  • 1 pakk ‘Frillice’ salatit
  • 1 avokaado
  • 1 väike punane sibul
  • 1 tl Himaalaja soola

Kaste

  • 1 sl külmpressitud oliiviõli
  • 1 tl valge veini äädikat
  • 1 tl Põltsamaa sinepit
  • 1 tl roosuhkrut
Metsiku riisi salat päikesekuivatatud tomatite ja avokaadoga

Peske riis korralikult läbi ja aurutage pliidil keskmisel kuumusel 20 minutit. Maitsestage Himaalaja soolaga. Keetke munad, jahutage ja koorige need. Valmistage kaste ülalloetletud komponentidest. Tõstke salatilehed taldrikule, lisage riis, keedetud munad, avokaado, viilutatud punane sibul ja päikesekuivatatud tomatid. Valage kastmega üle ning serveerige.

Kergelt vürtsine riisi-läätsesupp kookospiimaga

  • 100 g Veski Mati pruuni või punast riisi
  • 100 g punaseid läätsi
  • 400 g purustatud tomateid
  • 200 g kookospiima (vähemalt 85%)
  • 600 ml kana- või köögivilja­puljongit
  • 2cm jupp värsket ingverijuurt
  • 1 sibul
  • 1 küüslauguküüs
  • 1 sl õli
  • 1 tl kurkumit
  • soola, pipart
Kergelt vürtsine riisi-läätsesupp kookospiimaga

Loputage riis ja läätsed ning nõrutage kuivaks. Peenestage ingverijuur, sibul ja küüslauk. Hautage paar minutit õlis. Lisage kurkum, kuum kanapuljong, purustatud tomatid, pestud riis ning läätsed. Kuumutage suppi keemiseni ning hautage tasasel tulel, kuni kõik toiduained on pehmed. Lisage kookospiim ja kuumutage supp uuesti läbi.

Ahjupeedirisoto

  • 700 g värsket peeti
  • 150 g Veski Mati risotoriisi
  • 2 sibulat
  • 2 küüslauguküünt
  • 60 ml valget veini
  • 450 ml köögiviljapuljongit
  • 2 sl oliiviõli
  • Himaalaja soola
  • parmesani, fetajuustu ja sibulapealseid
Ahjupeedirisoto

Koorige ja tükeldage peet, valage üle oliiviõliga, maitsestage Himaalaja soolaga ning küpsetage 180kraadises ahjus 40 minutit. Püreestage valminud segu. Hakkige sibul ja küüslauguküüned. Valage pannile õli, kuumutage sibul ja küüslauk läbi. Lisage risotoriis ja valge vein ning kuumutage, kuni pannilt eralduvalt aurult ei tule enam alkoholilõhna. Lisage 1/3 puljongist. Kui vedelik on riisi imendunud, lisage teine osa puljongist. Segage pidevalt ja lisage ka viimane osa puljongist. Segage hulka püreestatud ahjupeet ja laske vaiksel tulel seni rahuneda, kui risotoriis on valmis. Maitsestage soolaga, võite sisse segada ka fetajuustu ning serveerimisel peale riivida parmesani ja lisada hakitud sibulapealseid.

Jasmiiniriis hernekreemiga

  • 100 g Veski Mati jasmiiniriisi
  • 90 g peekonit
  • 300 g rohelisi herneid
  • 2,5 dl vett
  • 1 sibul
  • 1 dl vett
  • soola
Jasmiiniriis hernekreemiga

Peske jasmiiniriis korralikult puhtaks ja laske 200 ml vees keema minna, siis vähendage kuumust. Hautage kaane all tasasel tulel 10 minutit. Praadige sibul ja peekon, tõstke kõrvale. Valage külmutatud hernestele 1 dl keevat vett, maitsestage soolaga, püreestage kreemiks. Kui riis on valmis, valage see peekoni ja sibula hulka ning segage juurde hernekreem. Serveerige kohe.

Riisijahust pannkoogid

  • 2 muna
  • 1,25 dl kookospiima
  • 1,25 dl 3,5% piima
  • 2 dl Veski Mati riisijahu
  • 2 tl suhkrut
  • 0,5 tl soola
  • oliiviõli
  • maitsestamata kohupiimapastat
  • maasikaid ja mustikaid
Riisijahust pannkoogid

Kloppige lahti munad, lisage piimad, suhkur ja riisijahu. Segage korralikult läbi, tõstke tunniks külmkappi seisma. Enne pannkookide praadimist lisage 1 sl oliiviõli ning praadige keskmisel kuumusel vähese kvaliteetse õli või kookosrasvaga. Serveerige maitsestamata kohupiimapasta, maasikate ja mustikate või muu meelepärasega.