Särtsakad söögid, mis teevad päeva paremaks
Lisaks sellele muudavad uued ja senitundmatud maitsed ka argipäeva veidi värvikamaks. Tai toidud on tuntud nii oma eriliste maitsete kui ka tervislikkuse poolest.
Maisikoogid
- 3 vart hakitud sibulapealseid
- 325 g konservmaisi
- 1 hakitud punane paprika
- 1 peotäis hakitud koriandrilehti
- 2 pressitud küüslauguküünt
- 2 muna
- 2 tl suhkrut
- 1 sl kalakastet
- 2 sl riisi- või maisijahu
- õli praadimiseks
Segage ained kausis ning kuumutage pannil õli. Vormige väikesed koogikesed ja praadige mõlemalt poolt kuldpruuniks. Laske paberil veidi rasvast nõrguda ja pakkuge soojalt koos magusa tšillikastmega.
Kookoskarri loomalihaga
- 4 dl kookospiima
- 2 sl Tai punast karripastat
- 2 pressitud küüslauguküünt
- 500 g loomaliha
- 2 kahvrilaimi lehte
- 3 sl laimimahla
- 2 sl kalakastet
- 1 tükeldatud punane tšillikaun
- 0,5 tl jahvatatud kurkumit
- soola
- pipart
- 2 sl hakitud värsket basiilikut
- 2 sl hakitud värsket koriandrit
- serveerimiseks keedetud riisi
- kaunistuseks kookoslaaste
Pange kookospiim potti, ajage keema ning keetke madalal kuumusel 10 minutit, et see veidi pakseneks. Segage sisse karripasta ja küüslauk ning keetke veel 5 minutit. Pange juurde 2cm ribadeks lõigatud lihaviilud ning keetke aeg-ajalt segades pehmeks. Alandage kuumust ja lisage ribadeks lõigatud kahvrilaimi lehed, laimimahl, kalakaste, tšilli, kurkum ja 0,5 tl soola. Katke pott kaanega ning laske toidul 20–25 minutit podiseda. Vajadusel lisage veidi vett, kui toit kipub kuivaks jääma.
Krevetid kookosriisiga
- 115 g kuivatatud seeni
- 2 sl õli
- 6 vart sibulapealseid
- 55 g kookoshelbeid
- 1 hakitud roheline tšillikaun
- 225 g jasmiiniriisi
- 1,5 dl kalapuljongit
- 4 dl kookospiima
- 350 g keedetud kooritud krevette
- hakitud basiilikulehti
Pange seened kuuma veega pooleks tunniks likku, nõrutage ning hakkige. Kuumutage pannil õli ning vokkige sibulat, kookoshelbeid ja tšillit 2–3 minutit. Lisage seened ja vokkige veel 3–4 minutit. Segage juurde riis, vokkige 2–3 minutit. Lisage puljong ning laske segul keema tõusta. Alandage kuumust ning lisage kookospiim. Keetke, kuni riis on pehme. Segage seejärel sisse krevetid ja basiilik ning andke lauale.
Riis muna ja praesibulatega
- 4 sl õli
- 2 hakitud küüslauguküünt
- 2 hakitud punast tšillikauna
- 115 g tükeldatud šampinjone
- 55 g suhkruhernekaunu
- 55 g minimaisi
- 3 sl sojakastet
- 1 sl fariinsuhkrut
- peotäis basiilikulehti
- 350 g keedetud riisi
- 2 klopitud muna
- 2 mugulsibulat
Kuumutage pannil õli ja praadige tšillit-küüslauku 2–3 minutit. Lisage seejärel seened, suhkruherned, mais ning vokkige 3 minutit. Seejärel pange juurde sojakaste, suhkur, basiilikulehed ning segage juurde riis. Suruge segu vokkpanni seintele laiali, valage lahtiklopitud munad panni põhja. Segage, kuni munasegu hüübib ning seejärel ühendage see riisimassiga.
Kuumutage teisel pannil õli ning praadige sibulaviilud krõbedaks ja pruuniks.
Riisipuding
- 4 dl kookospiima
- 1,5 dl piima
- 55 g heledat fariinsuhkrut
- 55 g ümarateralist riisi
- 1 tl jahvatatud pipart
- 1 tl jahvatatud kaneeli
- 30 g võid
- veidi kaneeli serveerimiseks