Maisikoogid

  • 3 vart hakitud sibulapealseid
  • 325 g konservmaisi
  • 1 hakitud punane paprika
  • 1 peotäis hakitud koriandrilehti
  • 2 pressitud küüslauguküünt
  • 2 muna
  • 2 tl suhkrut
  • 1 sl kalakastet
  • 2 sl riisi- või maisijahu
  • õli praadimiseks

Segage ained kausis ning kuumutage pannil õli. Vormige väikesed koogikesed ja praadige mõlemalt poolt kuldpruuniks. Laske paberil veidi rasvast nõrguda ja pakkuge soojalt koos magusa tšillikastmega.

Kookoskarri loomalihaga

  • 4 dl kookospiima
  • 2 sl Tai punast karripastat
  • 2 pressitud küüslauguküünt
  • 500 g loomaliha
  • 2 kahvrilaimi lehte
  • 3 sl laimimahla
  • 2 sl kalakastet
  • 1 tükeldatud punane tšillikaun
  • 0,5 tl jahvatatud kurkumit
  • soola
  • pipart
  • 2 sl hakitud värsket basiilikut
  • 2 sl hakitud värsket koriandrit
  • serveerimiseks keedetud riisi
  • kaunistuseks kookoslaaste

Pange kookospiim potti, ajage keema ning keetke madalal kuumusel 10 minutit, et see veidi pakseneks. Segage sisse karripasta ja küüslauk ning keetke veel 5 minutit. Pange juurde 2cm ribadeks lõigatud lihaviilud ning keetke aeg-ajalt segades pehmeks. Alandage kuumust ja lisage ribadeks lõigatud kahvrilaimi lehed, laimimahl, kalakaste, tšilli, kurkum ja 0,5 tl soola. Katke pott kaanega ning laske toidul 20–25 minutit podiseda. Vajadusel lisage veidi vett, kui toit kipub kuivaks jääma.

Serveerige keedetud riisiga ning raputage peale basiilikut, koriandrit ning kookoslaaste.
Kookoskarri loomalihaga.

Krevetid kookosriisiga

  • 115 g kuivatatud seeni
  • 2 sl õli
  • 6 vart sibulapealseid
  • 55 g kookoshelbeid
  • 1 hakitud roheline tšillikaun
  • 225 g jasmiiniriisi
  • 1,5 dl kalapuljongit
  • 4 dl kookospiima
  • 350 g keedetud kooritud krevette
  • hakitud basiilikulehti

Pange seened kuuma veega pooleks tunniks likku, nõrutage ning hakkige. Kuumutage pannil õli ning vokkige sibulat, kookoshelbeid ja tšillit 2–3 minutit. Lisage seened ja vokkige veel 3–4 minutit. Segage juurde riis, vokkige 2–3 minutit. Lisage puljong ning laske segul keema tõusta. Alandage kuumust ning lisage kookospiim. Keetke, kuni riis on pehme. Segage seejärel sisse krevetid ja basiilik ning andke lauale.

Riis muna ja praesibulatega

  • 4 sl õli
  • 2 hakitud küüslauguküünt
  • 2 hakitud punast tšillikauna
  • 115 g tükeldatud šampinjone
  • 55 g suhkruhernekaunu
  • 55 g minimaisi
  • 3 sl sojakastet
  • 1 sl fariinsuhkrut
  • peotäis basiilikulehti
  • 350 g keedetud riisi
  • 2 klopitud muna
  • 2 mugulsibulat

Kuumutage pannil õli ja praadige tšillit-küüslauku 2–3 minutit. Lisage seejärel seened, suhkruherned, mais ning vokkige 3 minutit. Seejärel pange juurde sojakaste, suhkur, basiilikulehed ning segage juurde riis. Suruge segu vokkpanni seintele laiali, valage lahtiklopitud munad panni põhja. Segage, kuni munasegu hüübib ning seejärel ühendage see riisimassiga.

Kuumutage teisel pannil õli ning praadige sibulaviilud krõbedaks ja pruuniks.

Serveerimisel raputage riisiroog sibulatega üle.
Riis muna ja praesibulatega.

Riisipuding

  • 4 dl kookospiima
  • 1,5 dl piima
  • 55 g heledat fariinsuhkrut
  • 55 g ümarateralist riisi
  • 1 tl jahvatatud pipart
  • 1 tl jahvatatud kaneeli
  • 30 g võid
  • veidi kaneeli serveerimiseks
Kuumutage kookospiim ja piim, lisage suhkur ja segage, kuni see lahustub. Lisage riis ja vürtsid ning laske keema. Alandage kuumust ja keetke segades 45–60 minutit, kuni puding on paksenenud. Segage sisse või ja serveerimisel raputage veel peale jahvatatud kaneeli.
Riisipuding.