Hetkel jääb veel selgusetuks, miks ja kuidas juust selliseid omadusi endas kätkeb, kuid tõendid viitavad seostele piimarasva ja proteiini kasulikkusele. Mis mõlemad mõjuvad positiivselt vereringele.

Katsealused isikud sõid juustu, soja juustu ja muid juustulaadseid tooteid, mis sisaldasid sama palju soola. Peale söömist olid parimad vererõhu- ja tervisenäitajad inimestel, kes sõid päris juustu.

Järeldusena võib teadlaste sõnul eeldada, et piima omadused võivad nullida soola kahjulikkuse.

Täiesti erineva Itaalias läbiviidud uuringu tulemustest võib ka välja lugeda, et pikalt laagerdunud kõvema konsistentsiga juustud, näiteks parmesan, mõjutavad organismi sarnaselt.

Selleks, et teha väga põhjapanevaid järeldusi, vajab antud teema veel pikalt uurimist, kuid hirm juustu ebatervislikkuse ees võiks nendel pühadel jääda pigem tahaplaanile.