Randmerihm merehaiguse vastu
nõelravi põhimõttel.

Rihm aitab vähendada ebamugavustunnet ja iiveldust, mis tekib rongis, autos, merel ja lennukis.


2. Proovi merehaiguse vastaseid prille, mis aitavad silmadel ja sisekõrval kõikuvas keskkonnas horisondi paigal hoida: prilliraamides on vedelik, mis säilitab tavapärase horisondi ja lubab silmadel võtta vastu infot, ilma et see läheks sisekõrvaga konflikti.

Väidetavalt piisab juba mõnest minutist (keskmiselt läheb kuus minutit), et taastada hea enesetunne.

Prillid

Prantsuse mereväes läbi viidud testide kohaselt olid prillid tõhusaks leevenduseks koguni 95% juhtudest ning kuna see on siiani üks tõhusamaid vahendeid merehaiguse vastu, soovitatakse taolisi prille reisilaevade esmaabikomplekti.

3. Pange suhu sidrunimaitseline imemiskomm kohe, kui laev liikuma hakkab.

4. Leia koht, kus kõige vähem kõigub, tavaliselt on selleks keskmine tekk.

5. Hinga sügavalt ja vaata kaugusse horisondile, ära hoia pilku liikuvatel ja kõikuvatel asjadel ja ära vaata laineid.

6. Parem ära söö ega joo! Ehkki — see nõuanne on väga individuaalne. On inimesi, keda aitab kuivikleiva näksimine ja lonkshaaval vee joomine ning on ka neid, kellel juba mõte toidust sees keerama paneb.

7. Ära vahi tuimalt iivelduse ootuses merele, hoia mõtted aktiivselt tegevuses millegi muuga. Vahel aitab see lõigata ära sisekõrvalt tulevad teated ning halba enesetunnet vältida.

8. Kui asi on väga hull, küsi nõu oma perearstilt ja lase endale soovitada mõnd spetsiaalset ravimit. Valik leevendavaid vahendeid (ingveritabletid jms.) on saadaval ka apteegi käsimüügis.

9. Hoidu laevas õhuvaestest ja umbsetest ruumidest nagu trümm või kitsas laevasalong.

Allikas: www.ehow.com

Kui sul on oma tõhus viis kalade toitmisest hoidumisest, siis jaga seda meiega!

MEREHAIGUS

Merehaigus on seisund, mille kutsub esile õõtsumine laevasõidul, lendamisel lennukiga, auto- ja bussisõidul.

Merehaigusele on vastuvõtlik iga isik, kuid väga erineval määral. Arvatakse, et umbes 1/3 lennukiga reisijatest kannatab selle seisundi all. Sagedamini tekib merehaigus naistel ning lastel vanuses 3-12 aastat.

Merehaigus tekib olukorras, kus inimese pea liigub pidevalt kiirendatult erinevates suundades või juhul, kui puudub visuaalne stabiilne kontakt horisondiga.

Inimese sisekõrvas paikneb tasakaaluelund, mis koosneb poolringkanalitest. Nendes kanalites ringleb vedelik, mille paiknemise järgi saadetakse närviimpulsse ajule, et säilitada keha asendit ning tasakaalu.

Õõtsuval laeval või lennukis sõites ärritab pidev liikumine kanaleid liiga palju. Pidev signaalimuutus, mis jõuab ajju, põhjustabki iseloomulikud sümptomid: peavalu, pearinglus, iiveldus ja oksendamine.

Allikas: Inimene.ee