Meelelahutusliku ja hariva mängu Balti Ringreis 2010 raames kutsuti inimesi 1. maist 30. septembrini külastama erinevaid Baltimaade turismiobjekte, mida igas riigis oli valitud 10; kokku 30 põnevat muuseumit, looduskaunist paika või ajaloolist objekti.

EASi turismiarenduskeskuse direktori Tarmo Mutso sõnul oli Balti Ringreis 2010 juba neljas selline ettevõtmine. „Meie eesmärgiks oli populariseerida Baltimaade-sisest reisimist ning
avastada naaber- ja oma maa vaatamisväärsusi. Paradoksaalsel kombel teavad paljureisinud inimesed kaugete maade vaatamisväärsustest rohkem kui oma kodumaal või naaberriikides leiduvast,” selgitas Mutso.

Tema sõnul võib tänavust kampaaniat lugeda senistest edukaimaks, mida kinnitab juba väga suur Balti Ringreisi kodulehekülje külastuste arv. Kampaania perioodi jooksul külastas lehekülge 124 537 huvilist. Registreerunuid oli 2008, kellest 31 olid kampaania lõpuks külastanud kõiki 30 sihtpunkti.

Registreerunute vahel losoiti sel nädalal välja auhinnad, milleks olid erinevad reisi- ja puhkusepaketid Balti riikides. Eestlastest naeratas loosiõnn Oliver Timmuskile, kes võitis Air Balticu edasi-tagasi piletid Riiga või Vilniusesse koos majutusega Radisson SAS hotellis. Auhinnatud said ka Tiit ja Maire Kubri, Katrin Ivanova, Aare Tinn ja Margus Leetna ning Tõnis ja Andres Kasekamp. Seekordse peaauhinna võitis leedukas Aiguste Poderiene.

Balti Ringreisi korraldavad ühiselt EASi turismiarenduskeskus, Leedu Majandusministeeriumi Turismiamet ja Läti Turismiarenduse Riiklik Agentuur.