Loomaaed

Vähesed Barcelona külastajad teavad, et ka siin on oma loomaaed. Asub see üsna Triumfikaare lähedal ning esmapilgul tundub olevat väike ja tagasihoidlik. Tegelikult on siin aga üksjagu aardeid peidus. Lindude seas püüavad pilku värvikirevad papagoid ja flamingod, kiskjate eesotsas on uhked lõvid, tiigrid ja pantrid. Muidugi ei puudu siit ka elevandid, kaelkirjakud, kabjalised, ahvid ja ninasarvikud.

Üks huvitavamaid vaatamisväärsusi on varaan — võimas sisalik, kes võiks looduses vastu tulles lausa ära hirmutada.

Mis aga loomaaia eriliselt omanäoliseks teeb, on vabalt ringi jalutavad paabulinnud. Kuhu külaline ka ei satu, igal pool on paabulinnud kohal ja nuruvad toitu nagu tuvid tänaval. Loomaaiale ringi peale tegemiseks kulub oma kolm-neli tundi.

Transport, söök ja jook

Lennujaamast saab linna kõige lihtsamini bussiga, mis viib reisija tasuta teise, kõrvalolevasse lennujaama. Sealt edasi rongiga kesklinna ning siis juba metroo või bussiga igale poole kuhu vaja.

Barcelonas liikumiseks ongi kõige parem kasutada metrood või bussi, nende liiklus on väga hästi organiseeritud ja kiire. Ostes 7.95 euro eest kümne korra pileti, on mugav sõita kuhu tahes. Üks pilet kehtib pisut üle tunni ning sellega võib sõita nii bussi, metroo kui ka rongiga. Alguses tundub metroosüsteem keerukas, kuid mõned korrad sõites on see juba väga lihtne ja loogiline. Taksosõit aga on väga kallis.

Restoranis süüa pole Hispaanias just odav. Märksa väiksema väljaminekuga võib saada hakkama kiirsöögikohtades. Kohalikud oskavad teha imemaitsvat kebabi. 3–5 euroga saab kõhu kenasti täis, selleks tuleb aga minna turistitänavatelt natuke eemale, kuigi ka otse La Ramblas võib leida mõne üsna odava kebabikoha.

Barcelonast ei tohiks ükski turist lahkuda kohalikke maiustusi maitsmata. Hispaania on ka veinimaa. Poest ostes võib kvaliteetveini juba mõne euroga kätte saada. Restoranides aga on vein sama kallis kui Eestis.