Enamik saadikutest hääletas rasedus- ja sünnituspuhkuse minimaalse kestuse 14 nädalalt 20 nädalani pikendamise poolt. Euroopa Komisjoni ettepanek oli seejuures 18 nädalat. Parlamendi raportöör oli Edite Estrela (S&D, Portugal) ning tema poolt koostatud ettepaneku poolt hääletas 390, vastu 192 ja erapooletuks jäi 59 saadikut.

Saadikud võtsid siiski vastu muudatusettepaneku, mille kohaselt võib juhul, kui riigi tasandil on võimalik võtta perekondlikel põhjustel võetavat puhkust, lugeda nelja nädalat sellest rasedus- ja sünnituspuhkuseks, ning see peab olema vähemalt 75% tasustatud.

Saadikud toetasid Euroopa Komisjoni ettepanekut, et minimaalne sünnitusjärgne puhkus peaks olema 6 nädalat.

Rasedus- ja sünnituspuhkusel olevale töötajale tuleb maksta täispalka, mis peab moodustama 100% viimasest kuupalgast või keskmisest kuupalgast, öeldakse parlamendis vastu võetud resolutsioonis. Euroopa Komisjon toetas oma ettepanekus täispalga põhimõtet, ent täispalga maksmine oleks kohustuslik vaid esimese kuue nädala jooksul. Euroopa Komisjoni ettepaneku kohaselt ei tohiks hüvitis igal juhul olla väiksem kui haigushüvitis.

Direktiivi ettepanek sätestab miinimumreeglid ELi tasandil ning liikmesriigid võivad sisse viia või säilitada töötajate jaoks soodsamad tingimused. Eestis kehtib juba praegu 20-nädalane rasedus- ning sünnituspuhkus.

“Emadust ei saa vaadata kui koormat sotsiaalkindlustussüsteemidele, vaid see on investeering tulevikku,” ütles raportöör täiskogu arutelul.

Isapuhkus

Saadikud kutsuvad liikmesriike üles andma isadele õigus täielikult tasustatud kahenädalasele isapuhkusele, mis tuleb välja võtta pärast abikaasa või partneri sünnitust rasedus- ja sünnituspuhkuse ajal. Selle sätte vastu olnud saadikud leidsid, et isapuhkus ei kuulu kõnealuse direktiivi alla.

Töökohaga seotud õigused

Parlament võttis vastu muudatusettepanekud, mis keelavad rasedate vallandamise alates raseduse algusest kuni vähemalt kuue kuuni pärast rasedus- ja sünnituspuhkuse lõppu. Lisaks öeldakse, et naisel on õigus naasta samale või sellega võrdväärsele töökohale, st töötasu, ametikategooria ning tööülesanded peavad olema samaväärsed.

Saadikud lisavad, et töötajaid ei tohi kohustada tegema öötööd ega ületunde sünnitusele eelneva 10 nädala jooksul, ülejäänud raseduse jooksul, kui see peaks olema vajalik ema või loote tervise seisukohast, ega rinnaga toitmise aja jooksul.