Siiski võtsime seekordsel koolitusel ette ka ühe nõukaaegse öökapikese. Perenaine oli alguses küll ebalev, kui kinnitasin, et värvi peab pintsliga kandma. Aluskihid jäid üsna ebaühtlased ja tundus, et miskit polnud õige. Kuid, kui kahele valgele värvikihile sai peale kantud helesinine värv ja see kõik peale kuivamist õrnal siledaks sai lihvitud, siis jäi tulemus väga huvitav - läbi helesinise kihi kumas valge värv läbi.

Seega, kriidivärvil ei ole eksimisteed - kui midagi ei meeldi või läheb sassi, siis peale kuivamist saab ilusasti maha lihvida ja hakata otsast peale. Aga ma ei kujuta kui suur peab see aps olema, et värvi tuleks uuesti maha lihvida.

Lihvimine aitab mööblitükile anda vanaaegset ja kulunud välimust. Kirss tordil on salvrätikutest välja lõigatud õrnad detailid, mis annavad romantilise välimuse ja teiseks - aitavad silma eest peita väga katkisi kohti.


Mari Riina Rist on Rakveres elav vabakutseline kunstnik, kes proovib erinevaid tehnikaid ning katsetab materjalidega. Tema tegemistega saad tutvuda Leekpea blogis.