Võtsime ette ühed plastikust pildiraamid, et need sedasi ära tuunida, nagu need oleks kallist puidust, mis kullatud ja kulutaud.

Katsetamiseks sobisid kõige paremini firmalt Marabu Chalky Chic sarja tooted - kriidivärv, toonimisvaha ja viimistlusvaha.
Uus pildiraam vanaks.

Pärast seda kui pildiraam oli värviga kaetud, tuleb anda pisut kuivamisaega, kui seda pole, võib fööniga värvil kuivada aidata.

Pruuni toonimisvahaga peab alati olema ettevaatlik. Võib-olla on see maitseasi, kuid mulle näib, et selle liialdamisega saavutab asi pigem räpaka ja määrdunud, kui ajahambast kulunud ilme.
Uus pildiraam vanaks.

Ja kui ikka tundub, et midagi läheb nihu või tulemus pole hea, siis kriidivärv talub väga hästi liivapaberiga lihvimist ehk kui ei meeldi, lihvi maha või võta vähemaks.

Natuke särtsu lisasime pildiraamidele kuldamispasta abil. Sellega ei tasu ka väga liialdada, aga loomulikult, kellele meeldib kullasära, siis miks ka mitte.

Lõpetuseks tuleb töö kas vaha või lakiga kinnitada. Meie tegime seda lakiga, sest pildiraam on väga reljeefne ja lakitud pinnalt on hiljem hõlbus tolmu pühkida.


Mari Riina Rist on Rakveres elav vabakutseline kunstnik, kes proovib erinevaid tehnikaid ning katsetab materjalidega. Tema tegemistega saad tutvuda Leekpea blogis.