Päevaga jõuab küll tähtsamad paigad läbi jalutada, kuid kahe päevaga (koos sõiduga neli) jõuab seda kõike ka veidi nautida, ümbruses matkata ja kohalikku elu uurida.

Vanimad ehitised ja elevantjumal Ganesha kuju paiknevad läänes Hemakuta mäe siledatel kaljudel.

Allpool paistev keskne Virupaksha tempel tegutseb siiani palverännu sihtpunktina, selle 53 meetri kõrgune 11korruseline väravatorn on üleni kaetud sammaste, skulptuuride ja erootiliste bareljeefidega. Ka templielevandid ja silmatorkava riietusega pühamehed saddhu’d
on alles.

Suuremate templite ees olid pikad sammastikega turutänavad basaarid. Virupaksha kaubatänav on ainsana ka praegu kasutusel. Siit läände kulgev ülev kaldapromenaad viib rahvusrestorani.

Linna idaserval asuva uhke Vithala templi pühakodades on peened erikõlalised graniitsambad, millel vanasti musitseeriti. Siin asub ka maailmas ainulaadne kivist tahutud jumalatõld, tavaliselt on need rahvale näitamiseks mõeldud suured vankrid nikerdatud väärispuidust.

Võrratu vaade Matanga mäetipult

Hemakuta mäest lõunas asub Krishna tempel ja rohkem kui seitsme meetri kõrgune lõvijumal Narasimha kuju, idas kõrgub Matanga mägi. Päeva lõpul tasub sinna ronida mööda lõunanõlval suurte rahnude vahel looklevat rada – ülal on kolmekorruselise templi vare, ahvikari ning hämmastavalt ilus vaade otse mäe all asuvale Achyuta Raya templile ja kogu Hampile.

Kuninglikus piirkonnas asuvate valitseja ja ülikute paleevaremete seinad on peaaegu üleni kaetud rikkaliku bareljeef-“filmiga” – stseenid sõdadest, jumalate elust, tantsudest, loomadest jne.

Siin paiknevad ainulaadse trepistikuga sügav kümblusbassein (et vett jätkuks ka kuival ajal), ülikute naistele mõeldud kinnine “spaa” ja elegantne puhkemaja Lotus Mahal, unikaalne sõjaelevantide tall, väike muuseum kunagises vahtkonnahoones, vahitorn, ilmselt tseremooniateks mõeldud massiivne platvormhoone, Hazara Rama ja mitmed teised templid.

Õhtul tasub sõita Tungabhadra veehoidla tammi juures asuvasse suurde parki ja imetleda värvilisi tantsivaid purskkaeve.

Omapärase trepisüsteemiga varustatud maharadža kümblusbassein on nii sügav sellepärast, et vett jätkuks ka kuival ajal.