Raha aitasid koguda Eesti Televisiooni programmi Jõulutunnel kaudu telefonifirmad Elion, EMT, Elisa, Starman ja Tele2 ilma teenustasuta; Swedbankis avanes eelmise aasta 1. detsembril annetuskeskkond, lisaks annetas Swedbank ise 6 369.01 eurot; annetasid üksikisikud ja Hiiumaal korraldati annetussündmusi, nagu seda oli kirikukoor ANNA kontsert ja raha kogumise akstsioon Kärdla jõululaadal.

Eeldatav kompuutertomograafi maksumus on hinnanguliselt 300 000 Eur (hind täpsustub hinnapakkumiste kaudu).  Töö jätkub Kokovkini sõnul suheldes erinevate fondidega, et kaasata nii Eesti kui välismaised annetajaid. Siinkohal on paslik uuesti meelde tuletada, et jätkuvalt on avatud Hiidlaste Koostöökogu eriarve 221050754758 Swedbankis annetuste kogumiseks tomograafile. Samuti on võimalik annetada läbi Swedbanki annetuskeskkonna.

 “Kutsume üles eraisikuid, seltse, sõpruskondi, ettvõtteid ja organisatioone annetama Hiiumaa Haigla tomograafi ostmiseks,” julgustas Reet Kokovkin.

“Seda võib teha otse raha üle kandes eelpool mainitud arvele, aga ka korraldades mitmesuguseid heategevusüritusi, annetusmüüke ja kontserte. Hiidlaste Koostöökogu lubab nõuga abiks olla just erinevatest sündmustest teavitamisel.”