Indiapärase maitsega kõrvitsa-püreesupp neljale


1 küüslauguküüs

punane tšillipipar

punane sibul

varsselleri vars

1 sl õli

1 sl india karripastat või 1 tl karripulbrit

1,3 kg kõrvitsat

2 kooritud tomatit

noaotsatäis safranit

2 dl kana- või köögiviljapuljongit

2 dl kookospiima

Kaunistuseks peeneks hakitud punast tšillit ja sellerilehti.


Peenesta köögikombainis küüslauk ja tšilli. Lisa sibul ja sellerivars ning peenesta needki. Kuumuta suures kaanega potis õli. Lisa peenestatud küüslaugu-tšilli-sibula-sellerisegu ning kuumuta 5 minutit, kuni aedviljasegu pehmeneb. Ära pruunista!


Sega juurde karripasta või -pulber ning kuumuta aeg-ajalt segades veel 5 minutit. Samal ajal lõika kõrvits viiludeks, eemalda koor ja seemned. Lõika viljaliha 2–3cm kuubikuteks. Lõika tomatid tükkideks.


Pane kõrvitsakuubikud, tomatitükid, safran ja kanapuljong potti. Kuumuta keemiseni, siis kata pott kaanega. Alanda kuumust ja keeda tasasel tulel 20 minutit, kuni kõrvits on pehme. Püreesta supp ühtlaseks. Sega hulka kookospiim. Kuumuta supp läbi ning jaota kaussidesse. Kaunista punase tšilli ja sellerilehtedega.