Veresuhkru taset reguleerib kaneel, võib seda kasutada ka toidus. Mõrumaitselised teed - võilillejuur, koirohi, islandi samblik võivad tekitada rohkem söögiisu.

Kui on isu midagi näksida, sobivad maapirni krõpsud, porgandid jm aedvili. Krõpse saab ka ise teha dehüdraatoriga, mis tavapoes maksab 30 euro kandis. Ise närvutan ka kaalikaid, porgandeid jne, mis on head vahepalad arvuti taga istudes, kui miskit näksida soov on. Veel sobivad kõrvitsa jm tervislikud seemned, õunakrõpsud, peedikrõpsud. Ise teen toorsmuutit leotatud valgest eesti tatrast, leotan öö läbi ja siis pesen, hommikul blenderdan õunte ja kaneeliga ära, võib natuke vett lisada. Sobib hommikueineks ja vahepalaks. Võib ka mett nats lisada. Veel on toores tatar maitsev mustasõstra jm marjadega.

Teedest sobivad mahedama maitsega teed, segud kaselehest, nõgesest, kibuvitsamarjadest, mustasõstralehest, vaarikavartest ja lehtedest, õuntest, saialillest, mündist. Meil on sellised teed elujõu näit, mida igapäevaselt tarbida võib, aga seda saab ka ise kokku segada. Võib teha ka melissist, monardast, punest, nõmm-liivateest, pärnaõitest teed. Need on mahedad ja ei ole vaja ka suhkrut panna!

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Jaga
Kommentaarid