Nii toimus ranna- ja veemõnude nautimine üle saja aasta tagasi. Lätis asuvas Jurmala linnamuuseumis on välja pandud ujumisriiete kollektsioon ja näitus Jurmala ning Kemeri kuurortide ajaloost 18.-20. sajandini.

Ujumine on viimase aja oskus

Tundub uskumatu, aga veel 250 aastat tagasi oli ujumine inimeste jaoks üpris tundmatu. Paljud kalurid ja meremehed leidsid oma otsa, kuna ei osanud ujuda. Arvati lausa, et soolane merevesi võib läbi naha inimkehasse imbuda ja lausa tervist ohustada.

Päikese ja merevee tervist tugevdava mõju avastamise järel hakati ehitama kuurorte, kus supelsaksad saaksid puhata. Algul nauditi merevett supelmajakestes, mis veeti vankritel hobuste jõul merre. Seal sai supleja ennast kõrvaliste pilkude eest varjatult riidest lahti võtta ja majakese põrandas oleva luugi kaudu vette kasta.

Hiljem hakati suplemas käima pikkade särkidega. Praeguseks on aga rannariided kahanenud kohati vaid mõneks nööriga ühendatud kolmnurgaks.

Jurmala linnamuuseum on üks kümnest sihtkohast, mille Läti turismiarendajad on välja pakkunud. Tänavu kolmandat aastat toimuv reisimäng - Balti ringreis - pakub võimaluse muuta suvepuhkus meeldejäävaks, avastades Eestis, Lätis ja Leedus kokku 30 huvitavat sihtkohta.

Reisimäng Balti ringreis 2009

Reisimängus osalemiseks tuleks registreeruda Balti ringreisi koduleheküljel www.greatbaltic.eu kampaanias osalejaks. Balti ringreisi brošüüri näitamine sihtpunktis annab õiguse kampaaniapileti allahindluseks. Brošüüri saate kõigist Eesti turismiinfokeskustest või esimesest sihtpunktist, mida reisimängu alustamiseks külastate.

Tutvuge sihtpunktidega ja kavandage sobiv marsruut. Valitud sihtpunkte võib külastada kogu kampaaniaperioodi jooksul kuni 31.oktoobrini 2009. Mida rohkem külastate seda suurem on reisimängu auhinna võitmise võimalus.

Reisimängu auhindade võitmiseks tuleb igas sihtkohas teha sarnane foto täpselt samas asukohas, nagu on toodud Balti ringreisi brošüüris. Registreeritud osalejad saavad tehtud pildid üles laadida reisimängu kodulehel ja osaleda auhindade loosimises.

Peaauhind - reis kahele: edasi-tagasi lennupiletid võitja poolt vabalt valitud ühte Air Balticu uude sihtkohta, majutus kaheks ööks koos hommikusöögiga.

Eesti võitja auhind - reis kahele võitja poolt valitud Baltikumi pealinna: edasi-tagasi lennupiletid, kaks ööd majutus koos hommikusöögiga Reval Hotellis.

Täpsem info: www.greatbaltic.eu