Vanades märkmepaberites korda luues jäi leheke taas silma ja nii hakkasin katsetama, kuidas kirjapandud märksõnade abil neid kõige lihtsam teha oleks. Tirisin kapist kangajäägid keskpõrandale kokku ning värvide mäng võis alata. Selline töö võimaldab omavahel eri kangaid sobitada − kõige paremini sobivad väikese mustriga kangad.

Kes end õmblustöös väga tugevaks ei pea, võib proovida linnukeste heegeldamist. Nende meisterdamiseks aga kulub rohkem aega.

Vajalikud materjalid: niidid, nööbid, heegelniidid, kangarestid. Pealisriideks on parim kasutada sitsiriiet. Et linnud liiga kõhetud ei jääks, kasutasin täidiseks tükikesi vanast palitust.


1.
Lõigake kangarestidest välja kaks ratast, üks õhemast riidest, teine paksemast. Kuna ümmarguste vormide saavutamine vaba käega
ei ole väga lihtne, tuleb köögist õmblustöödeks appi tuua suurem kruus. Asetage see kangale, joonistage pliiatsiga ring. Linnu täidis lõigake joont mööda välja, pealmisele tükile arvestage 1 cm õmblusvaru ning lõigake välja.
2.

Murdke linnu pealisriie pooleks ning esmalt kinnitage riputusaas, mis
tuleb linnu selja keskele. Parim on seda teha heegelniidist, soovi korral võib riputusaasa ka heegeldada.

3.

Seejärel ongi käes südamekujuliste tiivakeste õmblemine. Kui end väga kindlalt ei tunne, võib enne paberist näidise teha − nii saab proovida, kas linnule passib rohkem ümmargune süda või on parem see teha piklikum. Kui sobilik kuju on linnuga kokku lepitud, saab tiivad kangast välja lõigata. Taotluslikult on tiibade õmblemiseks kasutatud kontrastset tooni. Parim on selleks kasutada heegelniiti, kuna õmblusniit ei jää nii silmapaistev. Silmadeks võib kasutada nööpe. Fotol olevale linnule on esmalt õmmeldud kangast lõigatud silm, millele on kinnitatud litter ning kõige
lõpuks ka veel väike pärl.

4.
Ka heegeldatud linnu puhul on tegu taaskasutusega, kuna meisterdamiseks on tarvitatud suurematest töödest üle jäänud heegelniiti. Omavahel võib sobitada selliseid toone, mida tavapäraselt võib-olla ei kipuks tegema.
Õmmeldud lindu ei kujutanud jalgadega ette, seetõttu ei võtnud vaevaks jalgu isegi proovima hakata. Heegeldatud linnule tegin siiski ka jalad. Selleks heegeldage umbes 10 cm pikkune riba, mille keskelt pooleks murdes saab jalgadeks sättida. Pisikestel detailidel niidiotsi peitma ei pea, neid saab kasutada keha külge õmblemisel. Jalgadele on õmmeldud ka nööbid.

5.
Asetage täitematerjal paika ning õmmelge kinni ka linnu kõht.
Viimase lihvina lõigake ära õmbluse käigus hargnema hakanud niidikesed.

6.
Heegeldatud linnu kokkuõmblemine käib sarnaselt õmmeldud
linnuga − esmalt riputusaas, siis tiivad, silmad. Jalad on külge
õmmeldud paralleelselt kõhu kinniõmblemisega. Kuna linnu
heegeldatud keha on piisavalt tugev, ei pidanud vajalikuks enam täitematerjali kasutada.