2 pudelit maltoosat (2,4 kg)
12 liitrit vett
0,5 kg suhkrut (võib teha ka ilma suhkruta)
25 g presspärmi
soovi korral kadakamarju, piparmünti või ingverit

Maltoosa lahustada 12 liitris suhkruga ja/või maitseainetega segatud keedetud kuumas vees. Lasta jahtuda toatemperatuurini. Virdele lisada vähese suhkruga hõõrutud ja mõni tund seista lastud presspärm. Õllenõu katta õhukese riidega ja lasta üks ööpäev seista. Seejärel nõu sulgeda ja viia jahedasse kohta. Paari päeva pärast võib õlut juua.

Saku Õlletehase õllemeister Tarmo Tappo ütleb, et osa maltoosast asendada ka suhkruga. "Hästivarustatud poodidest võib leida õlle kääritamiseks mõeldud spetsiaalset õllepärmi, kuid õige õllepärmi puudumisel saab hakkama ka üldtuntud pagaripärmiga," selgitab Tappo.

Kui palju ühe liitri õlle jaoks igat komponenti vaja on?

"Komponentide osa peab iga õllesõber ise määrama, vastavalt oma maitse eelistusele. Kui kasutatakse rohkem ekstrakti, siis saadakse kõrgema alkoholisisaldusega õlu ja vastupidi. Üldiselt võib arvestada sellega, et kui suhkrutest pärinevat ekstrakti kuivainena on 12% siis saab sellest 5-5,5% alkoholi mahuprotsendiga õlle. Kui soovitakse kangemat õlut, siis tuleb ka rohkem suhkrutest pärinevat ekstrakti lisada suhkru või maltoosa näol," selgitab Tarmo Tappo õlle alkoholisisalduse tagamaid.

Pikemalt saab Saku Õlletehase peaõllemeistri nippe koduseks õlleteoks lugeda SIIT.