- 1 l aedviljapuljongit

- 1 karp sulatatud juustu

- 3 sl nisujahu

- ½ kl külma vett

- 1 porru

- 150–200 g kukeseeni

- petersellilehti

Võtke ¼ l keemiseni kuumutatud puljongit, sulatage selles väikeste tükikestena lisatud juust. Ülejäänud puljongis keetke peeneks hakitud porrulauk pehmeks, siis lisage puljongis sulatatud juust ja hakitud seened. Segage jahu külmas soolaga maitsestatud vees ja kallake supile. Keetke segades 5–10 minutit. Serveerimise eel raputage supile hakitud peterselli.

Värske aedvili, kartulid ja seened – see on suve rikkalik võimalus, mida ei tohiks ükski toidutegija kasutamata jätta.

Kukeseenesupp

- 1 l värskeid kukeseeni

- 2 sl võid või margariini

- 4 sl nisujahu

- 1 l juurviljapuljongit

- 1 sl tomatipastat

- 2 sl sulatatud juustu

- 1 ½ dl koort

- 1–2 tl sidrunimahla

- soola

- purustatud musta pipart

Kuumutage kuivalt puhastatud ja tükeldatud seeni võiga. Mõne minuti pärast lisage pannile jahu ja segage, kuumutades seened ja jahu korralikult läbi. Lükake seened pannilt valmis tulisesse puljongisse, laske 15–20 minutit keeda, siis lisage juust ja tomatipasta. Segage, kuni juust on sulanud, lisage koor ja sidrunimahl ning maitsestage soola ja pipraga.

Kukeseenekartulid

- 4 suuremat kartulit

- soola

- jahvatatud valget pipart

- 6 dl puhastatud tükeldatud seeni

- 1–2 dl peenestatud porrut

- pisut võid

- 4 dl koort

- 1 tl aed-liivateed

- riivitud juustu

Peske kartulid hoolikalt puhtaks, kui on vaja, siis ka koorige ja lõigake pikisuunas umbes poole sõrme paksusteks viiludeks. Laduge viilud üksteise kõrvale küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning maitsestage soola ja pipraga. Küpsetage 225° juures 15–20 minutit. Vahepeal kuumutage praepannil seened ja porru, lisage pisut võid ning hetke pärast valage juurde koor. Hautage segades, kuni vedelik välja aurunud ja segu paksenenud. Siis maitsestage seeni soola, pipra ja aed-liivateega. Võtke ahjust küpsenud kartuliviilud, tõstke viilule seenehautist ja katke teise viiluga. Nii võite ülestikku tõsta kolm viilu. Kõige peale jätke seened, puistake neile natuke juustu ja küpsetage ahjus veel 10 minutit.