Algatuseks saigi Fluti pikali pandud ja ninaotsast sabani üle mõõdetud. Poegimiskasti mõõtudeks sai 1600x1200 mm, kõrguseks 400 mm.

Mõõdud teada, tuli otsustada, millest kast teha. Valik langes liimpuidust tahvlitele. Just selliste mõõtudega on neid ehitusmaterjalipoodides saada. Nurgapostideks valisin 50x50mm latid.

Igaks juhuks tegin postid 100 mm pikemad kui külgsein. Juhuks kui kutsikad suuremaks kasvades kastist välja peaksid kippuma, saab seintele lisalauad kinnitada ja nii poegimiskasti külgseina kõrgust suurendada.

Liimpuidutahvlid on piisavalt tugevad, et suur koer ja kutsikaseltskond nende vastu toetudes kasti laiali ei suruks.

Küljed ja postid ühendasin puidukruvidega. Nurgaposti lattidest ehitasin ka turvalati, mille kinnitasin maast 80 mm kõrgusele igasse kasti seina.

Turvalatt on vajalik selleks, et pikutav ema ei saaks ennast vastu poegimiskasti seina suruda, ja kui seal peaks olema mõni kutsikatest, saab ta turvaliselt lati alla peitu pugeda.

Kindlasti peab kasti ühes seinas olema luuk. Algul, kui kutsikad on väikesed, on emal üle lahtise luugi kergem kasti ja kastist ära käia. Hiljem, kui kutsikad on suuremad, võib luugi sulgeda ja kutsikad ei saa kastist välja ronida.

Kui poegimiskasti enam vaja pole, on seda lahti kruvides lihtne kuhugi hoiuruumi panna, kuid sellest võib edaspidi ka näiteks raamaturiiuli meisterdada.