Ühe luu jaoks kulub 28-32 kaseoksa. Muid puu- või põõsaliike kasutades head ja kerget luuda ei saa. Oksad tuleks sättida otsapidi põlvele toetades ükshaaval kaharaks kimbuks ning tõmmata traadiga kinni. Hästi koospüsiva luua saamiseks kasutatakse eriseadeldist, luuapressi, mille vahel saab tüükaotsad tihedasti kokku suruda. Selle puudumisel võib oksakimpu jala all saapatallaga muljuda.

Luuapress

Keerake umbes 45 cm pikkune traat kaks korda ümber okste ja pingutage võru näpitstangidega. Teine traatvõru keerake 10 cm kõrgemale. Kui soovite teha kasevitsast võru, võtke selleks üks meetripikkune sitke oks, libistage see külgepidi noatera alt läbi, et koor lahti lööks ning jämedamast otsast kinni hoides väänata vastupäeva vint peale ning keerake see rõngasse. Alumise võru läbimõõt on 7 cm, ülemisel 5 cm.

Hea luuavarre, mis peos sile ja libe tundub, saate kevadel noorest kuusest, mille koor on lahti. Luuavars võiks olla ca 2,5 cm jäme ja 1 m pikk ning otsast 10 cm ulatuses lapikuks tahutud, siis ei hakka see luua sees pöörlema, nagu juhtub pliiatsi moodi teritatud varrega.

Asetage luua ots keskele ja lööge varre teist otsa vastu maad, kuni vars on kindlalt paigas ning luud ongi pühkimiseks valmis.

Valesti voolitud varre kasutamine annabki tihtipeale aluse luuameistrit alusetult süüdistada.
Kui aastane luuavaru valmis, pange see kuuri alla või laka peale hoiule. Purukuiva seisnud luuda ei tohi niisama käiku lasta, olgu see siis kas kodus tehtud või turult toodud. Esmalt tuleb kuiva luuda kuumas vees turgutada, et vitste elastsus taastuks. Siis saab talle varre taha lüüa, ilma et raod laiali pudeneksid ja luud on ka töökindlam.