Moppide retsepte leiate küllaga internetist, parim leiukoht on grilliliidu lehekülg.

Poest selliseid valmiskastmeid osta ei saa, kuid neid on lihtne kodus teha, kui lasete fantaasial vabamalt lennata ja julgete veidi riskida. Kastmes kasutage vürtse (pipar, küüslauk, tšilli) ja värskeid või kuivatatud ürte. Vedelikuks on tavaliselt vein, õlu, mahl või siirup. Kastet aitavad tihendada köögi- ja puuviljad, marjad, keedis vmt.

Kodust mopitegu alustage maitsevürtside kuumutamisega. Seejärel lisage potti vedelik, kastet tihendavad toiduained ja ülejäänud maitseained. Keetmise aeg sõltub kasutatavatest toiduainetest – maitsed peavad jõudma ühilduda. Viimasena lisage või ning kurnake siis kaste. Varem valmis tehtud kastet säilitage grillimiseni külmikus.

Grillitav toit (liha, köögiviljad jm) pintseldage kastmega üle, seda võite korrata 10minutiste vaheaegadega u kolm korda kuni toidu valmimiseni. Viimase moppimise võib teha enne serveerimist.

Grillimine tekitab sõltuvust, kuid laiendab ka silmaringi ja lisab huvitavaid maitseelamusi. Head isu!



Grillitud köögiviljad vardas ja lavašis

Neljale

• 50 g kirsstomateid

• 120 g punast paprikat

• 120 g kollast paprikat

• 100 g šampinjone

• 100 g suvikõrvitsat

• 1/2 tk Armeenia lavašši

Marinaad

• 4 g küüslauku

• 50 ml oliiviõli

• õunaäädikat, balsamico- ja sojakastet, soola, musta pipart

Peske ja puhastage köögiviljad. Tükeldage kõik viljad suupärasteks tükkideks. Segage omavahel marinaadi koostisained. Maitsestage ettevalmistatud köögiviljad marinaadiga.

Pooled köögiviljad ajage vardasse ning küpsetage grillil valmis. Ülejäänud köögiviljad keerake fooliumisse ning küpsetage need sedasi pakitult grillil valmis. Seejärel keerake küpsed köögiviljad lavašilehte ning grillige veel 5−7 minutit. Valmis köögiviljavardad või köögiviljalavašš sobivad suurepäraselt grillroogade lisandiks, aga ka iseseisvaks roaks.