Tikrimoos

1 kg karusmarju
0,5 kg pirne
0,2 kg pistaatsiapähkleid
1 kg suhkrut
0,3 kg moosisuhkrut

Eemaldage karusmarjadelt otsad ja peske üle. Lisage potti pool klaasi vett ja laske keema. Lisage kooritud ja tükeldatud pirnid. Puhastage pistaatsiapähklid koortest, suruge pudrunuiaga veidi katki ning lisage massile. Kui enamik karusmarju on muutnud värvi, lisage suhkur ja keetke umbes 20 minutit. Lõpuks lisage moosisuhkur ja keetke veel 5 minutit. Eemaldage vaht, pange purkidesse ja kaanetage.

Karusmari mustikatega

1 kg karusmarju
1 kg mustikaid
1,3 kg moosisuhkrut

Pange puhastatud mustikad ja karusmarjad vähese veega keema. Keetke koos pehmeks ja 5 minutit enne keetmise lõppu lisage moosisuhkur. Võib kasutada ka moosi paksendajat. Eemaldage vaht, pange ettevalmistatud purkidesse ja kaanetage.

Karusmarja-porgandikeedis
Tikrimoos porganditega

0,6 kg karusmarju
0,3 kg porgandeid
0,6 kg moosisuhkrut
5 tl vaniljesuhkrut

Pange puhastatud ja tükeldatud porgandid vähese veega keema ja hautage pehmeks. Valage vett veidi vähemaks, lisage karusmarjad ja keetke koos pehmeks. Lisage suhkur, et läheks veidi vedelamaks. Kui suhkur on sulanud, ajage mass läbi jõhvsõela, et sõelale jääksid ainult seemed. Keetke veel 5 minutit, lisage vaniljesuhkur, eemaldage vaht ja pange kuumalt purkidesse.