Olen püüdnud erinevaid võõrutusmeetodeid katsetada, aga miski ei mõju. Oleme liiva vahetanud ja jälginud, kas võib olla asi mõnes konkreetses liivas. Oleme proovinud erinevaid paakuvaid ja mittepaakuvaid liivasid, graanuleid, kristalle, ikkagi läheb ta aeg-ajalt kraanikaussi hädale. Pesen ja puhastan iga kord korralikult kõik tema järelt ära, lootuses, et ta ei lähe enam valesse kohta hädale.

Õnneks ta mujale ei ole teinud kui kraanikaussi, sealt on suhteliselt lihtne koristada, aga tüütu sellegipoolest ja ebameeldiv ka!

Katsetasime isegi sellega, et panime kraanikaussi mingid esemed ette (käterätiku ja geelitopsiku), alguses mõjus, siis aga leidis ta pissimiseks vanni... Lasime vanni natuke vett ja sinna ta ei läinud rohkem, õigemini täpselt nii kaua ei läinud, kui ununes vesi vanni lasta või kraanikaussi asjad panna. Kohe kui need vabad olid, tegi häda sinna.

Millest võib selline käitumine tingitud olla? Kas ta tahab meile sellega midagi öelda? Kas tal võib olla mingi tervisehäda või on tema wc talle äkki kitsas?

Ta on küllaltki suurt kasvu kass. Paks ei ole, lihtsalt kõrge ja pikk ja kaalub ca 5 kg.

Oleme kaalunud suurema wc ostmist, seda mis nurgas käib, need on natuke suuremad ja avaramad, aga samas ka väga kallid. Ei tahaks niisama huupi ostma hakata ja mõtlesin enne spetsialistilt küsida, mis võib valesti olla Kui vaja siis loomulikult ostan talle suurema wc.

Süüa saab kass kaks korda päevas, hommikul ja õhtul, siis kui isegi sööme. Annan talle kvaliteetkrõbinaid ja kiisukonservi vastavalt juhistele. Ees on tal kogu aeg värske vesi, mida vahetan kaks korda päevas, alati pesen enne toitmist kausid vanast söögijäägist puhtaks, samuti veekausi.

Kas oskate pakkuda, millest tema kummaline käitumine tingitud võib olla?

Vastab Marion Maksimov, Kasside Turvakodu asutajaliige, MTÜ Kasside Turvakodu (www.kassideturvakodu.ee):

Olukord on kahtlemata ebameeldiv.

Kui kassi tervisemured pole välistatud, siis on muidugi raske midagi öelda, aga jätame selle võimaluse hetkeks kõrvale.

Kas võiks olla tegu käitumishäirega? Kes teab... Äkki kiisule ei meeldi liiv? Äkki talle meeldib kindel jalgealune? Mis kassi peas toimub, jääb tihti selgusetuks.

Pakun välja tuli kaks mõtet.

Õpetage kass kasutama inimeste WC potti (ilma naljata). Kassid saavad selgeks küll ja tundub, et teie kiisul on annet. Kassidele on ka prillaua alla asetatavaid kassiistmeid saada (pigem ilmselt välismaalt tellides).

Muretsege selline kempsukast, millesse ei käigi liiv, vaid millel on sees põhjast kõrgem sõrestik, millest kass läbi pissib. Sõrestik käib välja ja seda saab ilusti puhastada ka. Kassi kaka jääb sõrestiku peale.

Kõik äravoolud (vannis, kraanikausis) aga loputage korralikult üle, näiteks wc poti puhastusvahendi, torusiili vms-ga.

Kasutades kodus keemiat, vaadake, et kass ei pääseks seda ei pudelist ega äravoolust lakkuma!

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Jaga
Kommentaarid