Kolesterooli korral on kõige parem harilik mailane. Seda tuleks pidevalt juua. Vahel vahet pidada 1 nädal, siis jätkata. Toitumine on ka tähtis, aga see on eraldi teema. Mitte vorste ja valmistoitu, toite, mis sisaldavad transsrasvu, sh. ka keijud, ramad, kõik margariinid jne ladestuvad organismi ja ummistavad veresooni.

Kasutage köögivilja - eriti hea on toores kõrvits, jõhvikad ja jõhvikamahl. Veel on hea kaeratõmmis teradest (keeta 10 min ja lasta tõmmata), kreeka pähkli lehed, on kasutatud ka tavalise pähkli lehti, tatraõied, ka toidud tatrast, linaseemned ja linaseemneõli, pihlakamarjad jahuna või toitudesse lisatuna. Linaseemneid ja pihlakamarju võiks toidus kasutada ka koos - näiteks pudrus. Pihlakamarju võib kasutada ka lihatoitude juures ja mahlajooke teha - näiteks õuntega.

Kõrge vererõhu korral peaks teadma põhjust. Kolesterool on tihti üks põhjustest. Vahel on närvidest ja pingetest vererõhk kõrge - siis on head rahustavad teed - melissid, veisesüdamerohi, nurmenukk, pune, kurgirohi, mündid, monarda. Taimi võiks vaheldumisi juua ja segusid teha.

Samuti eluviisi ja töökoormust muuta. Neerude puudulik töö võib olla põhjuseks - kui vedeliku hulk on organismis suur, siis sobivad kase- ja mustsõstralehed, kortsleht, põldosi, rukkilill, petersell ja seller, kase- ja jõhvikamahl,arbuusid, kurgid, kõrvits. Neerupõletiku korral ka pohla- ja leesikalehed, raudrohi, soopihl, kaselehed. Ja segud nendest taimedest.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Jaga
Kommentaarid