“Meie põhieesmärk on propageerida ja toetada naiste seas mootorratastega sõitmist ning ühendada naismotohuvilisi,” ütleb WIMA Estonia juhatuse liige Anneli Pille. “Seoses sellega korraldame 20. mail Tallinnas Naiste Päeva, kus keskendume mootorratastega seotud teemadele: tutvustame motoharrastuse liike, erinevaid rattatüüpe, räägime sõiduohutusest ja motovarustusest. Eriliseks teeb ürituse see, et valdav osa korraldajatest ja esinejatest on naised.”

Oma kogemustest räägivad naistsiklistid ja sõiduohutusest-turvalisusest selle ala spetsialistid – Eesti ainus naismotopolitseinik Mirjam Männamaa ja EMMK Moto Survivali meeskond (www.emmk.ee).

Eesti naiste tippudest on kohal mäkketõusu harrastav Siiri Kuusmann, krossinaised klubist Dirt Flowers ning loodetavasti saavad tulla ka võluv rinkanaine Maarja Noorak ja ülitubli trikimeister Keity Meier.

Päeva juht on kodumaisest seriaalist “Kättemaksukontor” tuntud motohuviline näitleja Elina Pähklimägi. Tänu pesumaailm.ee’le ja Motodepoole leiab aset naistele mõeldud pesu- ja mootorrattariiete šõu.

Üheks ürituse toetajaks on maan­teeamet. “Viimaste aastate jooksul on Eesti liikluspilti lisandunud tuhandeid mootorrattaid – ainuüksi 2011. aastal omandas A-kategooria juhtimisõiguse 2340 inimest,” sõnab Kerstin Siim maanteeameti liiklusohutuse osakonnast.

“Suure hulga kaherattaliste lisandumisega liiklusesse on tekkinud ka teistsugused probleemid liiklusohutusega, millele tähelepanu juhtimine on väga oluline. WIMA Estonia korraldatav
mittetulundusüritus juhib ühest küljest autojuhtide tähelepanu sellele, et liikluses on esindatud ka kahe­rattaliste sõidukitega liiklejad. Teisalt rõhutatakse sõiduvarustuse ja turvalisuse olulisust ning seda, et kaherattalised liiklejad ka ise end liikluses paremini nähtavaks teeksid.”

Anneli Pille lisab, et kindlasti ei tasu arvata, et Naiste Päev on mõeldud vaid naistele, seda võiks võtta kui mõnusat koguperepäeva.
Tsiklitest vähem huvitatud meeste ja laste jaoks on samuti tegevust, kuna avatud on nii laste- kui ka meestehoid (üllatus-üllatus!). Lisaks saab iga soovija lasta teha oma mootorrattale pisihoolduse ja pesu, millest saadav tulu läheb Tähetorni Lastekeskuse abistamiseks (www.lastekeskus.ee).

- Naiste Päev toimub pühapäeval, 20. mail algusega kell 12 Tallinnas Õismäel United Motorsi keskuses Paldiski maantee 108. Üritus on tasuta.

Lähem info: www.wima.ee