Gripi ajal joodud pärnaõietee leevendab tõhusalt liigestevalusid ja pingeid lihastes, kuna pärnaõitel on tugev põletikuvastane ja rahustav toime.

Kuigi pärnad õitsevad väga rohkelt nii linnas, maal kui teede ääres, neid kõikjalt korjata ei tohi.

"Õied tuleb korjata teest vähemalt 100 meetri kauguselt ning mitte mingil juhul linnast või tootmishoonete lähedusest," rõhutas Tiiu Väinsaar.

Pärast õite korjamist ei tohi neid jätta kuivama otsese päikesevalguse kätte ning hea, kui ruumis oleks kerge tuuletõmbus ning õhk liiguks. Väinsaare soovitusel tuleks õied seada kuivama restile, otse lauale pandud paberile valatuna võivad nad hakata higistama ega kuiva nii hästi.

Kuna pärnaõites leiduvad toimeained on väga tõhusad, siis hiiglaslikke koguseid koju varuda ei ole mõtet - pärnaõieteed lihtsalt joogina tarbida ei ole hea.

"Niisama, ilma põhjuseta nädal aega pärnaõietee joomine ei too mingit kasu. Küll aga aitab tee juba esimeste gripinähtude puhul ning on väga hea tugiravim," selgitas Väinsaar. Iseäranis peaksid piiri pidama südame- ja lihastehaiguste all kannatajad, kuna pärnaõietee toniseerib ainevahetust ja soodustab mineraalainete väljaviimist organismist.

Pärnaõietee peaks tõmbama 10 minutit. Kui korraga soovitakse valmistada suurem kogus ja seda termoses soojas hoida, siis tuleks tõmmis kindlasti taimede pealt ära valada.

Liiga pikalt seisnuna hakkavad taimedest eralduma tugevad toimeained, mille joomine pole soovitav.