“Uuest aastast laienevad perearstide uuringufondi võimalused ning lisaks juba täna olemasolevale uuringufondile ja tegevusfondile on perearstidele uuest aastast ette nähtud patsientide terapeutilistele teenustele suunamiseks eraldi teraapiafond,” tutvustas haigekassa juht uusi esmatasandi arstiabi võimalusi. “See tähendab, et perearst ei pea enam kasutama eriarsti vahelülina patsiendi saatmiseks kliinilise psühholoogi ja logopeedi juurde.”

Ross lisas: “Uuendusi on oodata ka e-konsultatsiooni kasutamise võimalustes. Senini said perearstid suunata patsiendi e-konsultatsioonile uroloogi, endokrinoloogi, kopsuarsti, reumatoloogi ja kõrva-nina-kurguarsti juurde. 2015. aastast alates lisanduvad hematoloogi, neuroloogi ja pediaatri e-konsultatsioonid.”

“Mul on tõesti hea meel, et e-konsultatsioon laieneb veel kolmele erialale,” märkis Eesti Perearstide Seltsi juht Diana Ingerainen. Ta kinnitas ka, et teretulnud on teraapiafondi lisandumine: “Uuest aastast ei pea perearst saatma patsienti kõigepealt psühhiaatri juurde, kes saaks patsiendi edasi suunata psühholoogi juurde, vaid saab seda otse teha. Mida rohkem on perearsti ümber spetsialiste, seda kiiremini saab inimene abi ja mida rohkem meeskondlikus võtmes inimesega tegeletakse, seda parem see on.“