Lisaks mustikatele, maasikatele, vaarikatele võib proovida teisigi suviseid ande purki pista, miks mitte katsetada pirnide või kibuvitsamarjadega.

Lisaks pitsikesele, mis külmal talvel vere käima paneb, sobivad sellised rüüped ka koogipõhjade immutamiseks, liha maitsestamiseks või sortsuke ka marinaadile meki lisamiseks.

Pirniliköör

- 5–6 suurt täisküpset pirni

- 2–3 tera nelki

- 1 kaneelikoor

- kanget alkoholi (rummi või konjakit)

Puhastage pirnid, lõigake südamik välja ning viilutage puuviljad. Asetage klaas-anumasse, lisage nelk, kaneel ja valage segu üle kange alkoholiga. Niimoodi hoidke 2–3 nädalat. Siis kurnake, lisage vajadusel 300 grammi suhkrut, segage suhkru lahustumiseni ning villige pudelitesse.

Magus kibuvitsarüübe

- 500 grammi kibuvitsamarju

- 200–300 g roosuhkrut

- konjakit

- soovi korral viiluke sidrunit ning apelsini

Puhastage marjad, lõigake pooleks ning võtke seemned välja. Segage marjad suhkruga ning hoidke jahedas 24 tundi. Seejärel segage hulka sidruni- ning apelsiniviil ja valage segu purki. Kallake viimasena peale konjak, parasjagu nii palju, et marjad oleksid kaetud. Säilitage valges kohas kaks kuud, aeg-ajalt raputage. Paari kuu pärast kurnake segu ning villige pudelisse.

Jõhvikaliköör

- 1 kg jõhvikaid

- paar tera nelki

- 2 kaneelikoort

- 1 apelsin

- 1 sidrun

- 0,5–1 kg suhkrut

- 0,5 liitrit punast portveini

- rummi

Suruge jõhvikad katki, viilutage pestud sidrun ning apelsin. Asetage purustatud marjad, apelsin, sidrun ning vürtsid purki ja segage läbi. Peale valage rumm, sulgege nõu ning asetage pimedasse, aeg-ajalt loksutage segu. Kahe kuu pärast kurnake. Soojendage portvein, lahustage selles suhkur ja seejärel segage kokku kurnatud jõhvikarüübe ning suhkruga segatud portvein. Laske seista paar nädalat, kurnake veel kord ning villige pudelitesse.

Piparmündiliköör

- 1 klaas peenestatud värskeid piparmündilehti

- 1 klaas suhkrut

- 1 klaas rummi

Segage peenestatud piparmündilehed suhkruga, kallake purki ning valage segu üle alkoholiga. Hoidke segu pimedas umbes kuu aega. Seejärel kurnake ning valage pudelisse. Samal meetodil võib valmistada likööri ka melissilehtedest.