Materjal: vanad riidepuud, kangaribad, pitsid, paelad, pärlid, vatiin, nõel, niit, käärid, liim, õmblusmasin.

Esmalt vaadake kapis olevad riide­puud üle. Kangaga katmiseks sobivad hästi ka vanemad ning juba pisut kulunud riidepuud. Kasutada võib nii plastist, puidust kui traadist puid. Kui riideid kipub palju olema, kuid soovite, et kõik ripuksid eraldi puudel, on kaval käiku võtta ka keemilisest puhastusest saadud traadist riidepuud. Nende väljanägemine ei ole just kõige kaunim, kuid natuke nokitsedes saab anda neile täiesti uue ja kelmika ilme. Natuke kõverad riidepuud painutage sirgeks ehk siis riidepuu sarnaseks. Seejärel valige välja kangad, millega soovite neid katma hakata.

Kuna suured mustrid ei jää paistma, pole mõtet väga kauneid kangaid sellele tööle kulutada. Pigem saab siin kasutada kangajääke, samuti vanu riideid, mida enam ei kanta. Katmiseks sobib õhem sits või viskoos, paelad, pitsid. Lõigake kangast kuni 2 cm laiune ning umbes 20 cm pikkune riba. Liiga pikka riba on tülikas ümber puu keerama hakata. Seejärel tehke riba liimiga kokku ning alustage mässimist konksust. Jälgige, et kogu traat saab ühtlaselt kaetud, võib panna isegi paar kihti. Soovi korral võib kasutada erinevaid ribasid – alla tumedam ning peale läbipaistev ning hele. Kui riidepuu on kaetud, vaadake, et kõik kangaribade otsad on korralikult kinni, vajadusel lisage liimi. Jätke riidpuu kuivama.

Puidust riidepuu kaunistamiseks mõõtke selle ümbermõõt ning pikkus. Katmiseks lõigake kangast riidepuu pikkusest poole pikem riba. Kui riidepuu pikkus on 44 cm, lõigake kangast 88 cm pikkune riba, mis ulatub riidepuule ümber. Murdke kangas keskelt kokku ning õmmelge otsad
ja ülemine serv kinni, nõnda et ülemisse ossa jääb nii lai ava, mille kaudu saab riidepuu sisse ajada. Esmalt katke kangaga riidepuu ümar osa, mille küljes on konks. Selleks õmmelge kaks korda pikemast ribast toru ja vedage see puidust osa ümber. Krookige ülemine ots kokku, õmmelge alumine ots vatiini külge kinni. Seejärel asuge puud katma.



HÄID IDEID

Toakaunistuseks või kingituseks

- Kui riidepuu kaunistamine hästi õnnestub, ei peagi neid alati kappi peitma, vaid mõnikord võib riputada seintele tuba kaunistama.

- Riidepuu võib katta sametpaelaga, siis ei libise riided nii kergesti maha.

- Kaunistatud riidepuud saab kasutada ka ehete riputamiseks ning selle võib omakorda asetada seinale, kust saab ehted kiiresti kätte

- Hea kingiidee – praktiline, kuid kaunis ja isikupärane. Ei nõua suuri kulutusi ja meisterdamisel võib teha kõik riidepuud isesugused.