- 600 g keedetud peeti

- 3 sl oliiviõli

- 1 apelsini mahl

- 1 sl suhkrut

- 1 sl fenkoliseemneid

- soola

- pipart

- 100 g spinatilehti

Tükeldage peet. Kuumutage pannil õli, lisage apelsinimahl, suhkur ja fenkoliseemned ning maitsestage soola ja pipraga. Segage, kuni suhkur lahustub.

Pange juurde peeditükid, segage läbi ja võtke pann tulelt.

Serveerimisel pange taldrikule spinatilehed ja nende peale peeditükid.

Kõige paremini maitseb salat soojana.

Aedubade vallatus Kreeka pähklitega (kahele)

- 400 g aedube

- 1 väike tükeldatud sibul

- 1 tükeldatud küüslauguküüs

- 4 sl riivitud parmesani

- 2 sl röstitud ja hakitud Kreeka pähkleid

Kaste

- 6 sl oliiviõli

- 2 sl valge veini äädikat

- soola

- pipart

- 2 sl hakitud estragoni

Keetke ube soolvees 3–4 minutit, loputage külma veega ja pange kaussi koos sibula, küüslaugu ja juustuga. Segage kastmeained omavahel, valage salatile, segage hästi läbi ning jätke külmikusse 30 minutiks maitsestuma.

Enne serveerimist raputage peale Kreeka pähkleid ja soovi korral veel riivitud parmesani.

Seene, spinati ja pancetta soe sõprus (neljale)

Pancetta on vürtsidega maitsestatud ja kuivatatud Itaalia soolapeekon.

- 270 g spinatilehti

- 2 sl oliiviõli

- 150 g pancetta’t

- 300 g tükeldatud seeni

Kaste

- 5 sl oliiviõli

- 1 sl palsamiäädikat

- 1 sl Dijoni sinepit

- näpuotsaga suhkrut

- soola

- pipart

Pange spinatilehed salatikaussi. Teises kausis vispeldage kastmeained. Kuumutage pannil õli ja praadige pancetta’t umbes 3 minutit. Lisage juurde seened ning küpsetage veel 3–4 minutit. Valage kaste pannile ja seejärel kogu pannitäis spinatilehtede juurde. Segage hoolikalt ja serveerige kohe.

Läätsede ja tuunikala afäär (neljale)

- 2 tomatit

- 1 punane sibul

- 400 g konserveeritud läätsi

- 185 g konserveeritud tuunikala

- 2 sl hakitud koriandrit

- pipart

Kaste

- 3 sl oliiviõli

- 1 sl sidrunimahla

- 1 sl magusat sinepit

- 1 tükeldatud küüslauguküüs

- 0,5 tl jahvatatud köömneid

- 0,5 tl jahvatatud koriandrit

Segage kokku kastmeained. Tükeldage tomat ja sibul. Lisage juurde läätsed, tuunikalatükid ja hakitud värske koriander. Valage salat kastmega üle ja nautige.

Kreveti ja riisi lähedus (neljale)

Keetke värskeid krevette kerges soolvees kõrgel kuumusel 5 minutit, kuni krevetid saavutavad roosa värvuse.

- 175 g valge ja metsiku riisi segu

- 350 g keedetud krevette

- 1 tükeldatud mango

- 4 tükeldatud kevadsibulat

- 25 g mandlilaaste

- 1 sl hakitud mündilehti

Kaste

- 1 sl oliiviõli

- 2 sl laimimahla

- 1 tükeldatud küüslauguküüs

- 1 sl vedelat mett

- soola

- pipart

Keetke riis pehmeks, kurnake ja pange salatikaussi. Lisage krevetid.

Segage kastmeained omavahel, lisage riisi-krevetisegule ning laske sel maha jahtuda. Siis pange juurde mango, kevadsibul, münt, mandlilaastud ning maitsestage soola ja pipraga.

Punane paprika armub radicchio’sse (neljale)

Radicchio on punaste lehtede ja valgete leherootsudega Itaalia salatitaim, millel on veidi mõrkjas ja pähkline maitsenüanss.

- 2 punast paprikat

- 1 pea radicchio’t

- 4 keedetud peeti

- 12 redist

- 4 kevadsibulat

- oliiviõli

- soola

- pipart

Puhastage paprikad seemnetest ja lõigake ringidena lahti. Viilutage peet ja redised ning tükeldage sibul. Pange salatikaussi radicchio lehed ja lisage ülejäänud ained. Sobib oivaliselt koos krõbeda saiaga.

Kurk ja apelsin vaimustuvad riisist (neljale)

- 225 g metsiku riisi segu

- 850 ml vett

- 1 punane paprika

- 1 kollane paprika

- 1 oranž paprika

- 0,5 suuremat kurki

- 1 apelsin

- 3 tomatit

- 1 punane sibul

- siledalehelist peterselli

Kaste

- 1 purustatud küüslauguküüs

- 1 sl palsamiäädikat

- meresoola

- musta pipart

- 2 sl oliiviõli

Keetke riis pehmeks ja jahutage. Viilutage paprikad ja kurk ning tükeldage sibul, apelsin ja tomat. Hakkige petersell ning segage kõik salatiained kokku.