Loe retsepte Maakodu novembrinumbris ja proovi järele!

RATATOUILLE

Ratatouille ehk Provanssaali pommuhautis on parim lambaliha lisandina, aga see sobib hästi ka iseseisvaks roaks. Hästi sobib hautist serveerida ka praetud või pošeeritud muna ja lusikatäie crème fraîche, hapukoore või maitsestamata jogurtiga ning hakitud värske peterselliga. Jätkub 4-6 sööjale.

NIPP: Ratatouille maitseb hästi ka toasoojalt saia peal!

• 2 väiksemat baklažaani
• 1 suvikõrvits
• 2 paprikat, punane ja kollane
• 800 g kooritud tomateid
• 2 suurt sibulat
• 4 küüslauguküünt
• praadimiseks oliivõli
• pool klaasi valget veini
• 2 loorberilehte
• soola
• valget pipart
• peotäis peterselli

Lõigake baklažaan ja suvikõrvits kuubikuteks (u 2 cm), Tükeldage ka paprika ning konservtomatit. Hakkige sibulad, riivige küüslauk. Eelsoojendage ahi 180 kraadini.

Kuumutage pannil sorts õli ning praadige baklažaanikuubikuid umbes 5 minutit. Eemaldage tulelt ja tõstke kuubikud ahjuvormi.

Lisage pannile uuesti õli, ning toimige samuti suvikõrvitsatükkidega. Lisage ka need ahjuvormi.

Lisage uuesti õli, praadige ka paprikatükid läbi ja lisage vormi teiste aedviljade juurde.

Lisage pannile õli ning kuumutage läbi hakitud sibul ning küüslauk, lisage tomatitükid, loorberilehed ja teised maitseained ning vein. Kuumutage umbes 10 minutit, kuni kaste veidi pakseneb, ning valage siis samuti ahjuvormi. Segage õrnalt läbi, niristage peale veidi oliivõli ning maitsestage veel soola ja pipraga. Küpsetage 45 minutit kuni tund, siis võtke ahjust välja ning segage sisse peotäis hakitud peterselli.