07.10.2013, 16:05
Sügisvärvid taldrikul: õuna-kõrvitsavorm, kartulikoogid, peedi-õuna tarretis
Piknik puudelt pudenenud ning kuldseks värvunud puulehtedel, tekil marjadest ja seentest lemmikroad – selles on sügisele ainuomast rõõmu.
FOTO:
Hubane suveköök ja sume sügispäev loob suurepärase võimaluse valmistada lõuna- või õhtusöögiks midagi kuuma, aromaatset ja säravat. Miks mitte alustada peedi-püreesupiga, jätkata pearoaga, milleks on kergelt küpsetatud kana rinnafilee koos särava lisandiga porgandist ja kaalikast. Või hoopis kartulipannkoogid hautatud köögiviljadega.
Õuna-kõrvitsavorm
Neljale
300 g kõrvitsat
300 g õunu (soovitatavalt hapukamaid)
100 g rõõska koort (35%)
30 g mannat
1 muna
30 g suhkrut, natuke soola, kaneelipulbrit
20 g võid
50 g hapukoort (20%)
Koorige kõrvits ja õunad ning lõigake kuubikuteks. Kõrvits hautage rõõsas koores vaiksel tulel pehmeks. Siis lisage manna. Ärge liiga palju segage! Seejärel valage juurde hapud õunakuubikud, kaneel, suhkur, keetke mõni minut ning siis jahutage. Lisage lahtiklopitud munakollane, segage läbi. Viimaks vahustage munavalge ning lisage ettevaatlikult kõrvitsa-õunasegule. Valage saadud segu ettevalmistatud ahjuvormi. Kõige peale tõstke mõned võitükid. Küpsetage 160–180 kraadi juures umbes 40 minutit. Serveerige soovi korral hapukoorega.