Hingamishädade leevendamiseks tuleb keeta kopsurohu maapealsest osast teed. Eriti head on õitega varretipud. Just õitsemise ajal teda kogutaksegi.

Seejuures tuleb jälgida, et kogutud materjal saaks võimalikult vähe muljuda, sest muidu muutub see tumedaks ja väheväärtuslikuks.

Kuivatada tuleb kopsurohtu päikese eest varjatud kohas tuuletõmbuses kimpudena kokkuseotult.

Kopsurohu raviomadused on tingitud põhiliselt temas leiduvatest limaainetest. Taimel on ka sapieritust ja veeväljutamist soodustav toime.

Kopsurohi passib hästi ka salatisse

Kui sind vaevab gripp, bronhiit, köha või muu kopsuhäda, tarvita raviks kuivatatud maapealset osa. Tee valmistamiseks võta kaks sl kuivatatud taime, vala peale klaas keevat vett. Lase kümme minutit tõmmata ja joo soojalt. Taimekompresse ja -vanne võib teha nahalöövete ja -põletike korral. Värskeid vitamiinirikkaid lehti tarvita salatina.

Allikas: Kalle Kurvits; bio.edu.ee