Meisterdamiseks vajalik materjal: meriseeritud puuvillane lõng, vardad nr 3 või 3,5, karvast materjali juuste tegemiseks, täitematerjal, tekstiililiim, riidepuu, vilti või lõnga, tõmblukk, niit, atlasspael.

Keha

Kuduge eraldi esi- ning tagatükk. Esitükk kuduge kahe eraldi osana − see on vajalik tõmbluku õmblemiseks, et hiljem kotti ka avada saaks. Aurutage tükid kergelt läbi niiske lapi. Õmmelge lukk. Asetage paika valmiskootud ning kinniõmmeldud jalad ja käed, seejärel õmmelge kokku esi- ja tagatüki küljed.

Käed-jalad

Käte (samuti jalgade) tegemiseks tuleb kududa 4 tükki. Aurutage valmis tükid, õmmelge kumerad otsad kokku. Lisage natuke täitematerjali ning õmmelge ka nn ülemine osa kinni.

Pea

Pea läbimõõt on 15−16 cm ning selleks kuduge kaks sarnast tükki ja aurutage. Silmad, nina ja suu võib peale tikkida, kuid kergem on kasutada vilti (või mõnda muud vähehargnevat kangast), millest need saab välja lõigata. Kinnitamiseks on kasutatud tekstiililiimi.
Õmmelge pea tükid kokku nii, et ülevalt jääb väike ava, mille kaudu saab pea täita täitematerjaliga, seejärel õmmelge ava lõpuni kinni. Sättige paika juuksed, nendeks sobivad hästi väikesed karusnahatükikesed või lõng. Pikad juuksed võib atlasspaelaga patsiks kokku siduda.

Valmis pidžaamakott kleepige tekstiililiimiga riidepuu külge. Kui soovi, võib riidepuule kirjutada ka lapse nime, et igaüks ikka oma pidžaamakotti kasutaks.

Idee ajakirjast Baby Dreams