Sulgege toru ots tihedalt puitkettaga.

Kratsimispost peab olema küllalt kõrge, et kass saaks ennast täies pikkuses välja sirutada. Selle valmistamiseks võtke alustuseks näiteks vana taburetipõhi, aga aluse võib saagida ka mõnest muust kasutuseta mööblitükist. Ümar või ruudukujuline alus saagige välja tikksaega ning lihvige seejärel selle servad. Aluse keskele kruvige puitketas, mis läheb tihedalt papptorusse. Papptorusid võib tasuta saada kangakauplustest või ehitusmaterjalide poest.

Lõpetuseks peitke nööri ots torusse, suruge sinna ka puitketas ja kinnitage kruvidega.

Posti kõrgus tehke vastavalt soovile ja kassi mõõtudele. Toru ümber mähitava nööri koguse saab välja arvutada, kui teate toru ümbermõõtu ja nööri jämedust.

Kratsimispuu kokkupanekuks suruge toru alusel olevale liimiga kaetud kettale ja kinnitage kruvidega. Katke toru järk-järgult PVA-liimiga ja alustage nööri kerimist. Lõpetuseks peitke nööri ots torusse, suruge sinna ka puitketas ja kinnitage kruvidega. Kruvi peale asetage veidi suurema läbimõõduga ketas. Ülemise ketta külge saab kinnitada ka nööriga puitmuna mängimiseks.

Lisaväärtusena võite kratsimispuu külge kinnitada ka mänguasja.

Küüneteritaja võib valmistada ka horisontaalse ja pöörlevana. Sellise küüneteritaja võib kinnitada näiteks seinale. Samuti võib kratsimispuud veel edasi arendada, kujundades selle hoopis uhkeks palmiks.

Horisontaalselt asetatud kratsimispuu pöörleb ja on nii kassile huvitavam.
Palmiks kujundatud kratsimispuu mõjub kujunduselemendina.