Valmistamiseks sobib maitsestamata jogurt, ja eriti hea, kui on võimalik kasutada ilma säilitusaineteta talujogurtit.

Mõnusa nüansi annab määrdele lisatud hakitud maitseroheline – sibulapealsed, till, basiilik, piisake mündilehti. Miks mitte ka hakitud mugulsibul ning küüslauk. Natuke soola ning pipart ei tee paha. Selline segu sobib värske kartuli kõrvale ning ka dipikastmeks värsketele köögiviljadele.

Keerulist ei ole valmistamisel midagi, tuleb vaid natuke aega varuda. Kui soovite seda ka külalistele pakkuda, ei maksaks määrde valmistamist jätta samale päevale, vaid teha valmis päev varem.

Leidke kodusest majapidamisest mõni väiksem kann, sobib ka kauss, aga kõige parem, kui on sõel, mille sisse saab asetada kohvifiltri ning täita selle jogurtiga. Mõne aja pärast on näha, et vedelik hakkab jogurtist välja nõrguma. Kõige lihtsam on panna õhtul segu nõrguma ning hommikuks on piisavalt palju vedelikku välja voolanud ja filtrile alles jäänud jogurt on mõnusalt paks.

Nüüd jääbki vaid lisada hakitud maitseroheline. See sobib nii leivale kui saiale. Ülejäänud vedeliku võib ära kasutada pannkookide tegemisel.

Huvitava meki saab, kui saiale tõmmata õhuke kiht mett, sellele paks kiht maitseroheliseta määret. Kõige tipuks võib selle katta viilutatud maasikatega.