Karulauku soovitatakse nii pahaloomuliste kasvajate kui ka südamehaiguste ennetajana. See ravimtaim aitab veel kõrgvererõhktõve, vere suure kolesteroolisisalduse, veresoonte lupjumise jm hädade puhul.

Värske karulaugu söömine aitab korras hoida ajutegevust, ennetades isegi Alzheimeri tõbe. Oletatakse, et väävli puudus mõjutab insuliini moodustumist. Kuna karulaugus leidub väävlit rohkesti, peaksid seda taime tarbima 2. tüüpi suhkruhaiged.

Stenokardia või infarkti hirmus elavate inimeste menüüst ei tohi puududa karulauk. Teadlased arvavad, et kuigi veresooned on juba ahenenud, on see taim ikkagi võimeline veresoonte seintele ladestunud sidekudet lahustama.

Tänapäeval on leitud selliseid soolte seenhaigusi, mis viivad soolestiku mikrofloora täielikult tasakaalust välja. Peale ravimite tarvitamise ja toitumise ümberkorraldamise on arstid soovitanud soolte mikrobioloogilist tasakaalu taastada karulaugu abiga, viies kevadel läbi 10-päevase ravikuuri.

Karulaugu raviomaduste vastu on hakatud suuremat huvi tundma alles viimasel kümnendil ning eeskätt neis riikides, kus ta on muutunud põllukultuuriks. Värsked uuringud näitavad karulaugu positiivset mõju organismile just seetõttu, et erinevalt küüslaugust kasutatakse ka taime maapealset osa, mis on vitamiinide ja mineraalainete allikas. Karulaugust toodetakse ravimitööstuses veel toidulisandit.

Ise olen valmistanud karulaugusibulatest tinktuuri, mis aitab kõrvaldada mitmeid tervisehädasid. Eeskätt on soovitatav teha sügisel läbi 10-päevane ravikuur immuunsüsteemi tugevdamiseks, külmetushaiguste ennetamiseks. Kindlasti sobib tinktuur vanematele inimestele ka veresoonte lupjumise korral, samuti võib sellega määrida valutavaid liigeseid. Haige kurgu kuristamiseks tuleb tinktuuri veega lahjendada.

NB! Karulauku ei soovitata kasutada gastriidi ja kaksteistsõrmikuhaavandi korral.

Karulaugutinktuur

Täitke pool purki poolitatud karulaugusibulatega. Valage peale viin. Laske 25 päeva pimedas tõmmata, loksutades aeg-ajalt. Kurnake ja hoidke külmkapis. Võtke 1015 tilka hommikul ja õhtul.