Raamatu eessõnas kirjutab autor nii: “Maailmas on mustreid palju. Mina näen neid looduses ringi uidates igal pool. Mõned on ilusad vaid kohapeal, mõned mõjuvad uhketena fotodel ja vaid mõni osa neist jääb kauniks tikandimustrisse viiduna. Vähemalt mulle tundub nii.

Selles raamatus on 80 fotot üksikute motiividega. Näen neis mosaiigikilde, mida kokku seades võib saada erinevaid ja vahel ilmselt ka ootamatuid tulemusi. Teades inimesi, kellele meeldib tikkida vaid rist- või madalpistet, muutsin fotod mustriks vastavalt tehnikale.”

Raamatuga kaasas on CD mustrite failidega, kus ristpiste mustrid on esitatud musta märksüsteemi ja värviga ning madalpiste mustrid musta kontuuri ja värviga. Raamatus on iga mustri juures kirjas faili nimi, et seda oleks hõlbus plaadilt leida ja välja printida.

Igalt leheküljelt leiame pildistatud motiivi ning selle kujutise joonistuse ning ruudustikuna. Samuti on tingmärkidega esitatud tikkimiseks vajalike lõngade toonid ning tikkimismuster on esitatud terve lehekülje suurusena.

Tutvustuseks valisime lihtsama motiivi – aedmaasika. Muster on koostatud 11 tooni lõngale, aga nagu kirjutab autor tikkijale antud soovitustes, siis kõikide toonide kasutamine ei ole ilmtingimata vajalik ja vähem eri toonid võib liita üheks.