Maakodu kuuse alla valis kinke Liis Veersalu oma tütre Marliisiga. Marliisi lemmik-käsitööesemeks on Iisaka talu villased kiisud.

Keraamik Piret-Eve Kändleri loodud valgetest portselannõudest on raske mööda minna.

Valisime välja mõned tarbenõud, mille puhul olid kunstniku loominguliseks tõukeks mälestused Tallinnas, endisel Lenini puiesteel olnud tsirkusest. “Kunagi 50ndate alguses oli kesklinnas tsirkus, see asus just selle maja hoovis, kus ma praegu elan. Vanem vend Tiit on sellest mulle elavalt rääkinud. Mäletan, et juba väikese tüdrukuna armastasin joonistada tsirkuse tegelasi.”

Nüüd on tema joonistatud akrobaadid, klounid ja habemega naised tassidel ning miniatuursetel kausikestel. Kõik nõud kannatavad ka pesu nõudepesumasinas. Piret-Eve Kändleri nõud on müügil ka 20. detsembril Tallinna Kultuurikatla disainiturul “Jõuluks koju”.
Keraamik Piret-Eve Kändleri loodud portselannõude sari "Tsirkus".

Tiia Mets on nukke õmmelnud juba 15 aastat ning korraldab 2008. aastast ka Eesti autorinukkudest näitusi.

Ta on eri aegadel teinud väga palju põnevaid nukkude sarju, keskaegseid nukke, loomapeadega nukke. “Need uued nukud on köögi- ja söögiinglid,” tutvustab meister.

Võrratud inglinukud, kes meenutavad armsaid koduperenaisi, on õmmeldud Olde Hansa kostüümidest üle jäänud naturaalsetest kangaribadest. Eelkõige emadele ja tädidele mõeldud nukke saab osta Meistrite Hoovi kauplusest Vahepealne Asutus. Järgmine Eesti autorite nukunäitus avab uksed Vanamõisa jõulumaa muinasjutumajas, mis jääb avatuks 14.–20. detsembrini.
Taga-Helga talu peremees Urmas Štubis teeb vahvaid meepotte.

Kasest ja lepast nägusad meemahutid teevad rõõmu kõigile, kes mesilinnukeste nestest lugu peavad. Need meisterdas Taga-Helga talu peremees Urmas Štubis, kellele puidutöö on eelkõige mõnus hobi. “Meetrised notid kuivavad riidas viis aastat, siis võtan kuiva paku ja teen sellest meenõu. Kui pakk kuivab lõhki, saab sellest väikese pähklikausi, liistukestest soolatoose või võinuge. Vaid laastud jäävad ahjukütteks,” naerab meister. Selle meistri puidust meenõud on müügil
Võru linna poekeses Aino Kunstipood.

Katre Arula tuli mardilaadale ilusate mustade ja hallide pidulike kleitidega, aga meie kingikotti sobis Muhu mustritest inspireeritud autoritehnikas kott.

“Kui tänavapilti vaadata, siis paljud kannavad musti ja halle rõivaid, selline kott elavdaks tumedat värvigammat.

Ja veel sobivad väga hästi selle koti juurde roosad sõrmikud,” märgib Katre. Tema loomingut – kotte, kleite ja helkureid – saab osta ja uudistada ka Põltsamaa Käsitöökoja kaupluses.
Wanakuramuse Nahakambri meistrid Tanel Kislov ja Krislyn Derkun tõid mardilaadale kauneid taimedega pargitud nahast tehtud püksirihmu, vöö- , raha- ja käekotte ning raamatukaasi.

Wanakuramuse Nahakambri meistrid Tanel Kislov ja Krislyn Derkun tõid mardilaadale kauneid taimedega pargitud nahast tehtud püksirihmu, vöö-, raha- ja käekotte ning raamatukaasi.
Nende tehtud nahkesemed on õmmeldud käsitsi ja vahatatud niidiga. Pildil olevaid esemeid on ehtimas rahvarõivamustritelt laenatud motiivid. Kotti kaunistab näiteks Väike-Maarja kätiste mustrijäljend, järjehoidjaga varustatud raamatukaantel on aga puusapõlle tikand. Taneli ja Krislyni nahakunstiga saab tutvuda veebilehel www.nahakamber.ee.