„Komisjoni otsus tähendab, et uusi üldapteeke saavad asutada ainult proviisorid. Kui linnas võivad nad asutada kuni neli üldapteeki, siis maal piiranguid ei tehta. Omandipiirangu kehtestamisega viiakse apteegikorraldus üle tervishoiupõhimõtetele ning apteegiteenus seotakse tõhusamalt esmatasandi tervishoiusüsteemiga,“ ütles sotsiaalkomisjoni esimees Heljo Pikhof.

„Proviisorite omandipõhise apteegikorraldusega minnakse patsiendikesksemale ja väärtuspõhisemale teenusele. Sellega peaks põhiseaduslike printsiipide, rahvatervise kaitse ja ettevõtlusvabaduse vastandumine saama optimaalse lahenduse,“ ütles sotsiaalkomisjoni-poolne eelnõu ettekandja Aare Heinvee.

Ta lisas, et eelnõu peaks vastu võtma veel selle Riigikogu koosseisuga.
Komisjon arutas veel tervise- ja tööminister Urmas Kruusega proviisorite koja asutamise vajadust avalik-õigusliku juriidilise isikuna.

Sotsiaalministeerium töötab apteekide omandipiirangu regulatsiooni välja 9. veebruaril toimuvaks sotsiaalkomisjoni istungiks, lähtudes komisjoni otsustest.

Sotsiaalkomisjon otsustas saata ravimiseaduse muutmise seaduse eelnõu Riigikogu täiskokku teisele lugemisele 12. veebruaril.